Финансова помощ от Община Враца поиска изпълнителният директор на врачанската

...
Финансова помощ от Община Враца поиска изпълнителният директор на врачанската
Коментари Харесай

Община Враца подпомага финансово МБАЛ Христо Ботев

Финансова помощ от Община Враца изиска изпълнителният шеф на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “ доктор Кети Ценова. Тя е внесла в кметската администрация молба да се помогне на лечебното заведение с 50 000 лева
" Средствата ще бъдат изразходвани за закупуването на кревати за инвазивната кардиология ", сподели кметът на Враца Калин Каменов.
Легловата база в отделението е в извънредно неприятно положение. По този мотив ще се търси вид да се обезпечи поисканият финансов запас, с цел да бъде възложен на лечебното заведение.
" Веротятно още на следващото съвещание локалния парламент ще гласоподава поисканата сума да бъде предоставена на лечебното заведение, с цел да може да стартират дейностите в отделението ", добави Каменов.
„ МБАЛ „ Христо Ботев “ има позитивен резултат. Доказателство за това е намаляването на дълга. Лошата вест е, че лечебното заведение не е обезпечено кадрово. Голяма част от лекарите са на пенсионна възраст. По този мотив ще търсим помощ от страната “, съобщи още градоначалникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР