Финансова подкрепа за трето дете и насърчаване на раждаемостта. Това

...
Финансова подкрепа за трето дете и насърчаване на раждаемостта. Това
Коментари Харесай

Симеонов предлага финансова подкрепа за трето дете

Финансова поддръжка за трето дете и поощряване на раждаемостта. Това са част от ограниченията, които планува вицепремиерът Валери Симеонов. Той бе безапелационен, че страната би трябвало да поеме своята отговорност, в това число и финансова, в случай че желае да промени трендовете в демографията. " Това ръководство желае да промени трендовете, тъй че въпрос освен на рекомендации и решения, само че и въпрос и на финанси ", сподели той, представен от news.bg.

На въпрос по какъв начин ще насърчи раждането на трето дете измежду българите, Симеонов засяга ограничения, свързани с поемането на съответните разноски за поощряване на раждаемостта и засяга неограничените опити за инвитро процедури. Освен това се предвиждало и издръжката на родените деца, със съответните финансови помощи, тъй че фамилията да бъде напълно облекчено при развъждането на децата, поемането на таксите за детска градина, съответните помощи за облекла и образователни пособия.

" Това, което да даде опция на българското семейство да не поема спомагателна тежест, а в противен случай - да бъде насърчавано ", сподели още той.

Симеонов изясни, че това следва да бъде обсъждано с съдружните им сътрудници. " Това е заложено в нашата стратегия, имам вяра че ще срещнем схващане, защото броят на фамилиите с три деца е доста дребен в България ", сподели още той.

Валери Симеонов разяснява още, че сега се изготвя взаимната стратегия за ръководството в интервала 2017 -2021 година

Освен ограничения за насърчаването на раждаемостта, се предвиждало и облекчаването на опцията на младите фамилии да получат жилище против нисколихвени заеми. " Ще работим в посока на привличането на българите от българските диаспори. Това са хората с българско самосъзнаие в Македония, Украйна, Молдова, които съставляват не дребен запас за възобновяване на растежа на популацията ", добави Симеонов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР