Финансова корекция в размер на близо 400 хил. лева, наложена

...
Финансова корекция в размер на близо 400 хил. лева, наложена
Коментари Харесай

В полза на бюджета! Община Благоевград спечели дело за финансова корекция по проект, стартирал през 2018 г., за близо 400 хил. лева

Финансова промяна в размер на близо 400 хиляди лв., наложена на Община Благоевград от Управляващия орган на ОПОС по план, стартирал през 2018 година, анулира Върховния административен съд. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. Това е втора инстанция на делото, по което съдът се произнася в интерес на Община Благоевград. Първата бе гледана в Административен съд.

Проектът, по който са наложени, а след това спестени глобите, е с название „ Изграждане на спомагателна инфраструктура /инсталация за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развиване на районната система за ръководство на отпадъците на район, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево “.

Върховен административен съд е извел извод за неявяване на посочените от Управляващ орган на ОПОС нарушавания при провеждането на тестваната социална поръчка, отнасящи се до критериите за асортимент, приложени към участниците в процедурата.

През м. декември 2022 година, вследствие на далновидни дейности от страна на кмета Илко Стоянов, страната опрости на Община Благоевград други над 1 млн. лв. наказания по план, стартирал през 2008 година

Спестените за по-малко от месец над 1 400 000 лв. ще се отразят позитивно на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за възстановяване на градската среда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР