Финансова инжекция от над 1 млрд. лв. за малките и

...
Финансова инжекция от над 1 млрд. лв. за малките и
Коментари Харесай

Пулев: Предстои финансова инжекция от над 1 млрд. лeва за малки и средни предприятия

Финансова инжекция от над 1 милиарда лева за дребните и междинни предприятия следва през идващите няколко месеца доникъде на годината. Средствата са по 7 разнообразни процедури от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и двете европрограми към МИР. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев за БНР.

Той акцентира, че най-очакваната мярка по Плана по линия на Министерството е процедурата за ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила, която е с бюджет от 200 млн. лева „ Имаме голям интерес от страна на бизнеса към нея. С мярката ще помогнем на дребния и междинния бизнес да създават сила за лични нужни, не се планува силата да се препродава. Общественото разискване на процедурата завърши с 120 въпроса, които ще бъдат отразени “, съобщи министърът. Той добави, че срокът за кандидатстване ще се удължи – от два на три месеца. На въпрос дали може да бъде повишен бюджетът на тази мярка за ВЕИ, той изясни, че с цел да се усили, би трябвало нарастването да бъде обезщетено от други процедури.

„ В момента тече развой на договаряне с утвърдените 953 компании по първата процедура от ПВУ - „ Технологична рационализация “. Още през март ще стартират първите предплатени заплащания и средствата ще тръгнат към дребните и междинни предприятия, които са дали отговор на критериите “, сподели още министър Пулев.

„ Планът за възобновяване и резистентност е отворен и работи. Много е значимо това обръщение да стигне до хората, до дребните и междинни предприятия. С екипа обиколихме всяка област в страната. Тези средства са за фирмите във Видин, Велико Търново, Пазарджик, във всяка област. Не са за една клика от всекидневно обвинени “, съобщи Пулев.

Министърът сподели още, че с мобилните приемни в цялата страна е стигнала информацията за опциите за кандидатстване на дребния и междинен бизнес. „ Активирахме всяка област и имаме утвърдени планове от цяла България. Планът за възобновяване е доста значим инструмент за поддръжка на бизнеса, само че не е единствен. Получихме утвърждение на 10 от 10 европрограми за 20 милиарда по структурните фондове “, добави Пулев и акцентира, че при встъпване в мандат на Служебния кабинет са заварили 0 утвърдени европрограми за 0 лева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР