Финансов министър е провел среща между български банки и Nexo,

...
Финансов министър е провел среща между български банки и Nexo,
Коментари Харесай

МЕГАСКАНДАЛНО: Асен Василев опитал да вкара NEXO в БНБ?

Финансов министър е провел среща сред български банки и Nexo, на която е изискал да се обмисли през системата Борика да се заплаща с криптовалути. Това стана ясно на конференцията на прокуратурата по отношение на аферата за милиарди, сравнима единствено с източването на КТБ.

" По свидетелски показания е имало среща, извършена в Министерство на финансите, проведена персонално от някогашен министър на финансите. На нея са участвали сдружения, които се занимават с криптовалута. Целта на срещата е била по какъв начин системата за разплащане Борика може да стартира да се разплаща и с криптовалута ”, изясни представителят на основния прокурор Сийка Милева. От думите й стана ясно още, че занапред ще се откри кой е бил на срещата. 

" Въпросната намира се е случила преди към половин година ”, посочи от своя страна заместител основният прокурор Борислав Сарафов. Както е известно, по това време финансов министър е бил Асен Василев, само че Сарафов не удостовери дали става въпрос за него.



Стана ясно още, че чиновници на криптобанката Nexo са финансирали коалиция " Демократична България " Организацията нна Христо Иванов е отчела доходи на стойност 100 000 лева от чиновници на Антони Тренчев за предизборната си акция.

Всички дарения са на стойност 20 хиляди лева и са давани от чиновници на относително ниски равнища в криптобанката. По 20 000 лева водената от Христо Иванов коалиция е получила от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на компанията Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР