Финансов измамник се представя за представител или пълномощник на Комисията

...
Финансов измамник се представя за представител или пълномощник на Комисията
Коментари Харесай

Измамник се представя за пълномощник на Комисията за финансов надзор

Финансов лъжец се показва за представител или прокурист на Комисията за финансов контрол (КФН), оповестиха от небанковия контрол. Клиенти на капиталовия медиатор " Прогресива Трейдинг " с предходно име " ББГ Симекс - България ", чийто лиценз беше лишен през вчерашния ден, са подали голям брой сигнали в Комисията за финансов контрол, че неин представител на име Стоян Манчев ги е търсил по телефона и им е обяснил, че е акредитиран да върне парите на клиентите на сдружението.

От Комисията изрично акцентират, че нямат подобен чиновник и не са упълномощавали никого да урежда връзките сред капиталов медиатор с лишен лиценз и клиентите му, предава БНР.

Съгласно отнетия към този момент лиценз сдружението не е имало право да държи потребителски активи (включително финансови принадлежности и парични средства), а единствено да приема и предава потребителски нареждания за транзакции с финансови принадлежности и да дава капиталови съвещания на клиенти.

Затова средствата на клиентите се съхраняват не от капиталовия медиатор, а от друга финансова институция. Всякакви отговорности ще бъдат уреждани от ликвидатор, който следва да бъде назначен от Агенцията по вписванията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР