Финансистът Кольо Парамов излезе с ключови въпроси и съвети към

...
Финансистът Кольо Парамов излезе с ключови въпроси и съвети към
Коментари Харесай

Парамов към Василев: Разследвайте КТБ! Там е заровен кокалът!

Финансистът Кольо Парамов излезе с основни въпроси и препоръки към министъра на финансите Асен Василев. Думите му са представени от " Фрог нюз " и ги пускаме без редакторска интервенция.

До Вицепремиера и

финансов министър на Република България

господин Асен Василев

Уважаеми господин Вицепремиер,

Да управляваш златото и съкровището на България е сериозна и виновна работа. Даже и Христо Ботев не е съумял да запази и преразпредели 13 000 жълтици, които е трябвало да оказват помощ за освобождението на България! После, тия които са ги дали от Букурещ от сърце български търговци, със страдание са установили, че вместо национална гражданска война златото им е употребено за въздигането на 30 - 35 огромни къщи по центъра на София! И този проблем е от преди 150 години - 1882 год.!

Давам образец с великия, 28 - годишен Христо Ботев - българин с неповторимо възприятие за праволинейност и другарство, тъй като и той, самият не е решил до край каква е силата на парите и какъв брой е разсъдъка на тези свои хора, на които е поверил 13 000 жълтици!

Уважаеми господин Василев,

На 38 годишна възраст станах народен представител в 36 ОбНС. Член на бюджетната комисия. Участвах интензивно в изработването на няколко закона във финансовата област. Внесох самичък „ Споразумението с банките - кредиторки в Лондонския клуб “, посредством което България спести (икономиса) 5,230 милиарда $, по закона „ Устройствен за Бюджета на Р.България “, по третия главен вид дружно с проф.М.Динев - „ Закон за Сметната палата “ и още други значими държавни нормативни актове.

Казвам Ви всичко това, не като похвала, а като уточненост и опит по ръководството на държавните пари. До влизането ми в Народното събрание членувах в Българска социалистическа партия и от там бях определен за народен представител. Бях избрал обществената партия още на ненавършени 19 годишна възраст и с помощта на последователността ми съумях през 1990 год. да бъда определен за Председател на Общинския съвет на Българска социалистическа партия. В следствие на 40 Конгрес на Българска социалистическа партия - декември 1991 год., бях препоръчан за Кандидат - член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

С една дума, Партията отдели голямо доверие към мен.

Но, две години по-късно, при тази денонощна парламентарна и политическа работа, аз осъзнах най - значимото политико - парично събитие, че съм фундаментално подведен! Наложи се на 06.12.1993 година първи да напусна Партията - Българска социалистическа партия и Парламентарната група. Отказах изрично да вземам участие в построяването на алените барони, като капиталисти и реализация на тяхното благосъстояние!! Тази предстояща активност не беше нито обществена, нито социалдемократическа, както Петър Дертлиев беше предложил за лявата нова политика! Тогава нито Жан Виденов, нито огромните партийци към него не схванаха, че точно алените велможи ще забогатеят тотално и ще срутят страната!

Чрез една огромна парламентарна неистина, Българска социалистическа партия конструира болшинство в 37-мото ОбНС и направиха държавно управление на Жан и Гечев. Те пък бързо, бързо още на втората година възпламениха огъня на голямата беднотия и апетит.

И тогава, за коя обществена политика ставаше дума!? На 100 ден от държавното управление на Жан - 25.04.1995 година - написах една публикация за вестник „ Труд “, със странното за тогава заглавие: „ Днешното държавно управление наподобява на неопитен студент, за който няма значение оценката “!

Отчитайки факторите за стартовото замогване на някогашните червени политици и мои сътрудници, неналичието на съответната подготовка на Гечев за ръководството на страната, аз категорично съм отбелязал тогава следното:„ И тук мечтателството на икономическият министър Гечев, ще се натъкне на нещо непознато за него - съществени проблеми по взаимната задлъжнялост и ненормални разплащания, употребен стопански задатък по обособени индикатори, несъбираемост на налози, спомагателен недостиг, мъка на валутния пазар, сложни благоприятни условия на външния дълг, срив на бюджета за 1996 година и прекомерно неподходящи трендове за половината български банки след Ноември.1995 година, вероятен срив на цялата банкова система.

Самият Гечев, ще разбере, че „ Гечевизмът “ му не сработва в действителната стопанска система. Напротив, при този месечен ритъм на корист с валутния запас при съществуването на 1,530 милиарда USD - 1,570 милиарда USD при започване на мандата ще се стигне до общоприетия най-малко при започване на есента на 1996 година.

А Гечев ще установи, че „ Гечевизмът “ му е един изтърбушен мех, който непрекъснато се надува и който непрекъснато издиша - една безкрайна и безсмислена агитация “, в - к „ Труд “ от 25.04.1995г., Бр.96 ( 14582) и книгата „ Въпроси “,Том 1 на К.Парамов, стр. 136.

Статията проработи автоматизираното ми уволняване отвън банковата система от другаря Жан Виденов. Това, че аз бях уволнен от работа не промени нито стила, нито перфектността на Жан и Гечев. Те докараха България до един поврат, който бе неповторим за моята някогашна обществена партия. Но още по-лошото е, че и идващите продължиха по този път.И резултатът през днешния ден, след 26 години, е последното ни място в Европа - един абсурден, примитивен и развален капитализъм, който изгони 2,5 милиони българи вчужбина.

Резултатът на село е още по очевиден, още по-фрапиращ. Чехия и Унгария резервираха 85-90 % от селскостопанските кооперации, кооперации на труда и обществената обвръзка.

А, нашата обществена партия подсигурява раждането на латинофунтистите, които да имат колкото си желаят земя, да грабят помощите и раждат необразовани и лакоми олигарси. Това е днешната първична, богата капиталистическа страна - богата на олигарси, които заменят интелектуалното начало с безкрупулната безочливост на БЕЗКОНТРОЛНИТЕ ПАРИ. За това България е поставена на едни тежки и спорни политически релси на омразата. Омраза, която скоро ще докара до съществени вътрешни проблеми за оцеляването на новата ни страна. Капитализмът ни е сгрешен издъно и това ни задължава да се вразумим за утрешния ден!

Да помислим действително и обществено за всички българи?

Уважаеми господин Василев,

Вие сте финансов министър на най - бедната страна в Европа. Някои стопански ограничения, които Вие не взехте държавнически по продажбата на ел. сила през втората половина на 2021 година, Ви вкара в неповторим капан! Другите министри, включая и днешния Министър - ръководител не са наясно с този безочлив спектакъл, само че Вие, персонално Вие, извинявайте, ще плащате сметката за всичко!

Пиша Ви за всичко това, с цел да не ползвате повърхностни оправдания, които ползвахте при започване на Юни. Но в този момент откровено желая да Ви допълня нещо значимо.

Започнете от КТБ!

Преди месец, дружно с господин Методи Андреев и господин Петър Клисаров внесохме до Парламента, Президента и Правителството писма - вх. № 92-00-183/07.04.2022 и вх.№ ПГ - 239-00-12/07.04.2022, с предложение за ново иницииране по цялостното следствие на умишления банкрут на КТБ!

В момента, нито в Парламента, нито в Президенството, нито и в Правителството се занимават с банкрута на КТБ! Искам ясно да Ви уточня нещо доста значимо, изказано неведнъж, че казуса с КТБ към този момент не е единствено български, а е индикативен като международен отрицателен опит. Вие не вярвате, даже не допускате, че този проблем ще разкрие издъно нова България. Разкриването на умисъла, следствията и неповторимата кражба на КТБ е показателна задача, към този момент и за международните проверяващи органи, като скоро и Вие ще научите за всичко това. Но дотогава сте в положение да стартирате вътрешно изследване на целевите загуби, като поредност зародили от взетите с предумисъл решения. Тези Ваши констатации по работата на синдиците ще разкрият спомагателната обязаност с уредниците на банкрута на КТБ.

Уважаеми господин Вице -Премиер и Министър на финансите, Вашето бъдеще, Вашето ръководство е пленник на огромната спекулация КТБ в България! Ако осъзнаете този факт, ще съумеете да прескочите огромната яма, която Ви се готви сега. Обърнете съществено внимание на историята с КТБ. Тя е доста значима за Вас и най-много за нашата страна България!

Защо е значимо Господин Василев? Важно е заради следните аргументи: Преди всичко, на образеца на насилственото банкрутиране посредством държавните институции, извънредно в частен интерес ще се разбере най-добре механизма на преодоляване на страната от Мафията им, нейното цялостно покоряване в нейния интерес!

На Второ място ще се добие действителна визия за размера на вредите, които са провокирани от уредниците на банкрута и безотговорността на политиците през 2014 година и насам. Защото вредите не се мерят единствено и само с претърпените директни загуби на кредиторите, които са релативно елементарно измерими от днешна позиция – над 4,5 милиарда лв.. Косвените загуби за стопанската система и обществото са извънредно поголеми и съгласно някои калкулации доближават до 10 милиарда лв., като в тях могат да бъдат калкулирани, пропуснати директни и косвени налози.

Те са неплатени заради закриване на предприятия и банкрут на бизнеси, свързани с банката или пък с потребителски на банката, възможни неоправдателни решения против страната и впрочем. Може би наподобяват надценени, само че тук бих могъл да посоча редица браншове и производства, които пострадаха от този банкрут ( енергетика, военна промишленост, туризъм и други ), а някои напряко бяха унищожени – речно корабостроене автомобилостроене, ( не трябва да се не помни, че с изключителното финансиране на КТБ беше построена фабриката за асемблиране на ГРЕЙТ УОЛ в Ловеч ). Има и други такива образци.

На Трето място – цели браншове от значителното значение за Националната сигурност ( енергетика, телекомуникации, военна промишленост ) бяха сложени в изключителна рискова обстановка да попаднат в недобронамерени ръце в това число и с риск да банкрутират. На четвърто място, посредством проучване на разграбването на активите на банката ще може да установите освен бенефициентите от офанзивата, само че и взаимовръзките сред тях, в това число техните офшорни сметки и прочие, което е значима част от заявената от това държавно управление нулева приемливост към корупцията и разтрошаване на мафиотските схеми.

Следва да се регистрира, че с фалирането на банката и разграбването на активите и, Мафията нанесе вреда както на страната, по този начин и на не дребна част от бизнеса, който намираше финансиране на своите планове там.

Спестителите изгубиха над 2,5 милиарда лв. средства в негарантирани депозити. Скандалното в тази ситуация е, че страната тогава, както и държавното управление по този начин и Българска народна банка нито се вслушаха в препоръките, нито пък демонстрираха, че схващат проблемите. Цинизмът на предходните ръководещи в лицето на МФ (Горанов ) и ФГВГ (Миленов, Матев) доближи до там, че без значение, че те имаха една трета от масата на несъстоятелността нито бяха позволени до нейното ръководство, нито даже им беше предоставена каквато и да е било информация и доклад.

Държавата го дължи и на тези хора и най-лесния метод да бъдат разкрити закононарушенията по време на несъстоятелността, виновниците осъдени, а откраднатото върнато в масата на несъстоятелността.

На пето място, само че, не и на последно, чакам да открехнете истината за отговорните за този банкрут, тъй като за мен няма подозрение, че това не са хора които са изправени на правосъдната пейка от Прокуратурата и персонално от Главния прокурор господин Иван Гешев. Обществото има потребност от ГОЛЯМАТА ИСТИНА по този начин както и всички потърпевши до в този момент от бавещия се правосъден развой, без цялостния обсег на отговорните за умишления банкрут.

Господин Вицепремиер,

Времето за деяние по проблема КТБ от дълго време настъпи. Още повече, че сегашната политическа обстановка изисква от Вас и останалите членове на държавното управление неотстъпчивост и непреклонност. Жребият господин Василев за Вас е хвърлен или ние българите като общество - или мафията. Затова стартирайте интервенция „ Чисти ръце “ в България. Информирайте страната, страната и влезте с чест в „ Чисти ръце “. Така ще докажете, че не се страхувате от никой, че като финансов министър сте подготвен да влезнете ж историята почтено, мощно и безкомпромистно за истината в нашата страна.

България ще оцени по достолепие този Ваш акт и ще Ви приветства за хода Ви за откриване на истината за КТБ!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР