Финансирането по линия на политиката на сближаване за периода 2021—2027

...
Финансирането по линия на политиката на сближаване за периода 2021—2027
Коментари Харесай

Доклад на ЕК: Очакват се нови 1,3 млн. работни места по програмите за сближаване в ЕС за периода 2021 - 2027 г.

Финансирането по линия на политиката на доближаване за интервала 2021—2027 година се чака да спомогне за разкриването на 1,3 милиона работни места и за нарастването на Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз със приблизително 0,5 % до края на десетилетието, а в някои страни членки — и с до 4 %, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България .

То също ще способства за обезпечаването на голям брой публични богатства, осезаеми и съответни изгоди за европейските жители, райони и градове. Това са част от заключенията на оповестения днес доклад за резултатите от програмирането на политиката на доближаване за интервала 2021—2027 г. 

За задачата през този интервал политиката на доближаване ще мобилизира инвестиции с общ размер от 545 милиарда евро, от които 378 милиарда евро се финансират от Европейски Съюз. Тези вложения ще насърчат трайното понижаване на социално-икономическите разлики, териториалното доближаване, европейския обществен модел, цифровизирането и плавния и обективен екологичен преход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР