"Финансирането не винаги е достатъчно да покрие всичко нужди по

...
"Финансирането не винаги е достатъчно да покрие всичко нужди по
Коментари Харесай

3000 деца от 200 000 са върнати в клас


"Финансирането не постоянно е задоволително да покрие всичко потребности по плановете за младежите ", разяснява вицепремиерът Томислав Дончев на конференция за юношеството.

Той подчертава върху необхванатите възпитаници в образователния развой. 3000 деца са върнати в клас. В същото време 200 000 са отпадналите. Всички институции са впрегнати, по думите му, в процеса на връщане на децата в учебно заведение.

"Маргинализацията е голям проблем ", изясни още вицепремиерът.

Комитетът за правата на детето отбелязва, че капацитетът на подрастващите в огромна степен може да бъде развъртян, тъй като страните членки не признават или не влагат в ограничения, които са нужни, с цел да се употребяват те от правата си.

В множеството страни нямало данни, разпределени по възраст, пол и увреждания, които да осведомят политиката, да разпознават пропуските и да поддържат обезпечаването на нужните запаси за подрастващите, сочи информация комитвта. Основните политики, предопределени за деца или младежи, постоянно не съумяват да отговорят на разнообразните потребности на подрастващите и са незадоволителни, с цел да подсигуряват реализация на техните права, изясняват от Комитета.

Комитетът упорства да се ускори капацитета на подрастващите, както и да се преодолеят провокациите, пред които те са изправени в прехода от детството към зрелостта във все по-глобализиращия се и комплициран свят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР