Финансирането на Украйна от ЕС е застрашено след спор за

...
Финансирането на Украйна от ЕС е застрашено след спор за
Коментари Харесай

Финансирането на Украйна от ЕС е застрашено след спор за 86 млрд. евро

Финансирането на Украйна от Европейски Съюз е застрашено след спор за 86 милиарда евро
Страните членки на Европейски Съюз имат разнообразни позиции и това спъва финансирането в помощ на Украйна, като терзанията по отношение на свитите национални бюджети и възходящите разноски в Брюксел заплашват потока от финансова поддръжка за Киев. 

Исканията на Брюксел за общо 86 милиарда евро в допълнение финансиране, които да понижат натиска в бюджета на Европейски Съюз, като в същото време се подсигурява четиригодишна поддръжка за Украйна, разделиха страните членки и доведоха до апели за понижаване на средствата и по-дълъг график за утвърждение, настояват взели участие в диалозите.


Този спор е основен тест за решимостта на Запада във връзка с Украйна, защото военните скептици в Европа и Съединени американски щати стартират да задават въпроси, свързани с лимитираните изгоди от лятната контраатака на Киев против Русия. Брюксел предложи последният пакет за финансиране на Украйна да бъде разпределен за четири години, частично с цел да защищити Киев от политическа неустойчивост. 

Министрите от Европейски Съюз ще възобновят консултациите си през днешния ден след лятната си почивка, като поддръжката за Украйна ще бъде преди всичко в дневния ред на срещите на министрите на защитата и външните работи. Досега договарянията за финансиране бяха затруднени от Европейската комисия, която обвърза финансовата поддръжка за Украйна с спомагателни условия към бюджета на Европейски Съюз, в това число разпореждания за покриване на разноските за лихви по дълга и нарастване на заплатите на чиновниците на Европейски Съюз.


Много страни членки обявиха, че въпреки спомагателната финансова поддръжка за Украйна да е рационална, другите детайли на пакета са резултат от вътрешен проблем в ръководството на бюджета на Европейски Съюз, който не заслужава спомагателни средства. Държави като Германия и Нидерландия оглавиха съпротивата, като обявиха, че стягането на коланите в националните бюджети заради възходящите лихвени проценти и условия за заплати би трябвало да бъде отразено и в Брюксел.

" Всички желаеме да помогнем на Украйна, няма никакво отвращение да създадем това, което се желае, или даже да създадем повече, в случай че е належащо ", сподели един от висшите дипломати на Европейски Съюз от страна, която изрази угриженост по отношение на желаните суми. " Но всички пари идват от едни и същи банки и някой ще би трябвало да направи компромис ".

 

Инфо: Фактор.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР