Финансирането на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е

...
Финансирането на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е
Коментари Харесай

Несправедливо финансиране в БАН застрашава прогнозата за времето, според синоптиците

Финансирането на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е незадоволително и това заплашва действието на Националната хидрометеорологична работа. Това се споделя в протестна декларация на института.

Служителите му са в протестна подготвеност против несправедливото съгласно тях систематизиране на бюджетната дотация за 2018 година, направено от Общото заседание на Българска академия на науките, се вижда от известие, оповестено на уеб страницата на институцията.

" От в допълнение предоставените 15 млн. лева 80% са за изявления и цитирания и единствено 5% за действия, директно обслужващи страната и обществото. Това систематизиране заплашва действието на Националната хидрометеорологична работа, " предизвестяват учените в декларация до управлението на Българска академия на науките.

Според синоптиците това директно визира националната сигурност и всички браншове на стопанската система на страната, както и отбраната на живота, поминъка и имуществото на хората от рисковете свързани с естествени бедствия от хидрометеорологичен генезис.

 Скрийншот от уеб страницата на института.
© Дневник

Скрийншот от уеб страницата на института.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР