Финансирането на магистрала Черно море по фонда Три морета е

...
Финансирането на магистрала Черно море по фонда Три морета е
Коментари Харесай

Магистрала Черно море може да привлече над 80 милиона туристи в България

Финансирането на автомагистрала " Черно море " по фонда " Три морета " е извънредно значим план за развиването на туризма. Това разгласи доктор Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм (НБТ). Тя взе участие в бизнес конференцията на самодейността (НБТ), чийто хазаин е страната ни, оповестиха от НБТ.

Свързването на автомагистралата сред Бургас и Варна, и надлежно с Румъния, и Турция може да притегли над 80 млн. туристи в България. Магистралата ще бъде директно употребена за по-бързото напредване на румънски, украински и турски туристи до българското Черноморие. Румъния е с население от над 20 млн. индивида, Украйна - с над 44 млн., а Истанбул - с над 15 млн. души, се показва в известието. Отделно по нея могат да идват туристи с коли още от Молдова, Беларус и Русия, с което нейното значение нараства доста, изясни доктор Карастоянова.

Според нея автомагистрала " Черно море " е значим интернационален план за съгласуваност сред Балтийско, Адриатическо и Черно море, каквато е задачата на самодейността " Три морета ". Тя е значима и за черноморското икономическо съдействие.

Проектът ще докара до развиване на транспортната инфраструктура, стопански напредък и вложения. Той би трябвало да бъде предпочитан за българската страна в лицето на държавното управление и на президента господин Румен Радев, допълват от НБТ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР