Финансирането на Главно мюфтийство, в частта за заплатите, не е

...
Финансирането на Главно мюфтийство, в частта за заплатите, не е
Коментари Харесай

Цонев: Финансирането на Мюфтийството не е партиен въпрос на ДПС, Нинова преиграва

Финансирането на Главно мюфтийство, в частта за заплатите, не е частен партиен въпрос на Движение за права и свободи. Това е въпрос от калибъра на националната сигурност и решението за него е взето по този начин. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.
В декларация от името на парламентарната група Цонев отговори на обвиняванията, отправени от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съгласно която отхвърленото президентско несъгласие върху Изборния кодекс е в резултат на договорка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Нинова смята, че цената на тази договорка би трябвало да бъде търсена в дневния ред на пленарното съвещание в петък, когато депутатите ще прегледат Закона за вероизповеданията.
„ Малко преиграхте, г-жо Нинова! Добре е да отидете при президента и да го попитате дали този въпрос е от националната сигурност или е пазарлък на Движение за права и свободи.
Ние няма да приемем този въпрос да бъде обсъждан като партиен въпрос на Движение за права и свободи. Или всички ще се грижим за националната сигурност, или ще я оставим по този начин, както е сега “, счита Цонев.
В изявлението си той напомни, че решението да се финансират вероизповеданията в България е взето на два поредни Консултативни съвета по национална сигурност при президента през 2017 година Целта – отбягване на зависимости.
„ Това решение е взето със единодушието на президента, единодушието на всички политически празненство, на водачите им, както и със единодушието на госпожа Нинова “, добави още Йордан Цонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР