Финансиране за развитието, климатичните промени, дисбалансите в доходите са част

...
Финансиране за развитието, климатичните промени, дисбалансите в доходите са част
Коментари Харесай

Китай е естествен член на глобалния Юг

Финансиране за развиването, климатичните промени, несъответствията в приходите са част от въпросите във фокуса на актуалната 78-а сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, на които страните от световния Юг отдават извънредно значение. Като най-голямата разрастваща се стопанска система в света Китай ще взе участие в редица срещи по време на сесията и ще изрази настояванията и позициите на тази група страни.

Глобалният Юг е цялост от нововъзникващи пазари и разрастващи се страни. През последните години обаче това разбиране постоянно се появява на срещи и в документи на Запада, отпред със Съединените щати, които се пробват да го трансфорат в инструмент в опита за „ изключване “ на Китай. Неотдавнашната среща на върха в Хавана на „ Г-77 и Китай “ даде явен отговор. В заключителната декларацията от нея са включени редица концепции и оферти на Китай и се показва, че всички заинтригувани страни би трябвало да се ангажират с реализирането на световно развиване и взаимноизгодно съдействие и да работят за построяването на общественост на споделена орис. Това демонстрира устрема на световния Юг към взаимност и самоусъвършенстване и за следващ път демонстрира, че Китай е натурален член на тези страни, въпреки и да не се намира в Южното полукълбо.

Китай и другите разрастващи се страни споделят еднакъв исторически опит и са изправени са пред общи проблеми и задания на развиването, също по този начин имат сходни визии и упования във връзка с сегашния интернационален ред и световното ръководство.

Китай гледат на другите разрастващи се страни като на сътрудници и спътници по пътя към развиването и ги поддържа и им оказва помощ съгласно опциите си. До този миг Пекин е дал помощ за развиване на близо 160 страни, със 150 страни построява взаимно самодейността „ Един пояс, веднъж “ и със 100 страни и интернационалните организации поддържа съдействието по Инициативата за световен напредък. Всичко това демонстрира, че страната се стреми и работи действително за общия разцвет и пази интернационалната правдивост.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР