Финалният ден от сезон 2022/23 в Ла Лига започва с

...
Финалният ден от сезон 2022/23 в Ла Лига започва с
Коментари Харесай

Кой ще се добере до Лигата на конференциите и кой ще е последният изпадащ в Ла Лига?

Финалният ден от сезон 2022/23 в Ла Лига стартира с пет мача от 19:30 часа българско време, в които ще стане ясно кой ще е последният участник в евротурнирите от квотата на Испания. Вече са ясни петте участници в Шампионската лига. Това са Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад, които сигурно ще завършат в топ 4. Единствената конспирация тук е кой от мадридските грандове ще финишира втори. В момента тази позиция се заема от Реал, който има точка задатък пред градския си противник. Севиля също ще играе в Шампионската лига, откакто през седмицата завоюва финала в Лига Европа против Рома. Виляреал и Бетис ще бъдат испанските представители в Лига Европа през идната акция. Отборът, който приключи на седмо място, ще взе участие в Лигата на конференциите. В момента Осасуна е на седмото място, като „ алените “ държат ориста си в свои ръце, тъй като в случай че победят Жирона, няма по какъв начин да бъдат изместени. Жирона обаче също е в тази борба, защото преди днешните мачове е единствено с точка по-малко.

Атлетик Билбао има много по-малки шансове, въпреки че има същия актив като Осасуна, тъй като би трябвало да победи Реал като посетител и да се надява, че Осасуна няма да завоюва своя мач. Райо Валекано гостува на Майорка и се надява на победа и положително стичане на събитията в другите срещи, с цел да се добере до седмата позиция.

Най-странното е, че Севиля също има късмет да се класира на седмото място, въпреки че андалусийци нямат особена мотивация за това, защото, както към този момент стана дума, ще играят в Шампионската лига. Ако въпреки всичко се стигне до сходна забавна развръзка и Севиля се класира на седмата позиция, това ще докара до парадокса Испания да се лиши от една европейска квота, тъй като тя няма да бъде трансферирана на тима, който приключи на осмото място.

В петте късни мача пък ще бъде избран последният изпадащ тим, който ще се причисли към Елче и Еспаньол. Цели шест отбора са забъркани в тази борба, защото се побират в едвам две точки в класирането. Валядолид сега е под чертата, а Селта, Алмерия, Валенсия, Хетафе и Кадис също ще треперят до последно за мястото си в елита.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР