Финалните текстове по за съставяне на правителство са готови. На

...
Финалните текстове по за съставяне на правителство са готови. На
Коментари Харесай

Очаква се 4-те партии да сложат подписи под коалиционното споразумение

Финалните текстове по за сформиране на държавно управление са подготвени. На лидерската среща сред четирите обединения, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България е изчистено всичко по законодателната стратегия. Очаква се в петък до края на деня да има към този момент оторизирано съдружно съглашение, съобщи. 

В настоящия вид на съглашението написа, че ще има 4-ма вицепремиери, от Има Такъв Народ са без вицепремиер, само че с 4 министерства.
Уверения, само че не от всички: Процесът с съдружното съглашение ще завърши на 10 декември
Дата за сключване на съдружно съглашение не сме уточнявали. Всяко съглашение ще бъде поотделно с " Продължаваме промяната ". Не м...

Министър-председателят ще бъде от Политическа партия. От партията ще излъчат вицепремиер и министър на финансите, вицепремиер и министър на ефикасното ръководство. От Политическа партия ще излъчат още министри на образованието, опазването на здравето, вътрешните работи, защитата, превоза, както и ще имат министър на растежа и нововъведенията, и министър на културата.

От Българска социалистическа партия ще излъчат обществен министър, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, както ще имат министър на земеделието и министър на туризма.

Има Такъв Народ поемат със свои министри енергетика, външни работи, районно развиване, спорт.

Демократична България – правораздаване, вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и електронно ръководство.
Война сред основния прокурор и Политическа партия: Планът на Гешев
Главният прокурор Гешев освен отхвърли апела на Кирил Петков да се отдръпна самичък, а и мина в контраофанзива. Гешев загатна, че лидеръ...

Вървим към предложение на устойчиво държавно управление. Това ще е скоро факт, сподели водачът на Политическа партия Кирил Петков. Асен Василев увери, че цялото съглашение ще бъде показано пред обществото с всички текстове и клаузи.

В петък ИБ на Българска социалистическа партия привиква за одобряване на съдружното съглашение за сформиране на държавно управление. Корнелия Нинова към този момент разгласи, че е реализирано единодушие за съдружното съглашение, следва решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия. На финалната права от Българска социалистическа партия имаха забележки по законодателната стратегия в обществената сфера, само че по думите на Нинова, в този момент всичко е решено и бюджетирано за идната година.

В „ Демократична България ” проблем няма, съобщи и съпредседателят на обединяването Христо Иванов и удостовери, че той и ген. Атанас Атанасов ще подпишат съдружното съглашение.

Ива Митева от Има Такъв Народ беше безапелационна, че Слави Трифонов ще подпише съдружното съглашение. Постигнахме единодушие за всичко, акцентира още тя. Митева сподели още, че не са обсъждани с нея имената в новия кабинет.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР