Финалните шест отбора във волейболната Лига на нациите при жените

...
Финалните шест отбора във волейболната Лига на нациите при жените
Коментари Харесай

Женската волейболна Лига на нациите с кулминация в Нандзин

Финалните шест тима във волейболната Лига на нациите при дамите станаха известни, откакто Турция надигра в трагичен конфликт Бразилия с 3:2 гейма (25-23, 24-26, 25-20, 23-25, 16-14). Успехът на сребърните медалистки от миналогодишното издание над бразилските им съпернички бе заслужен завършек на 120-те изиграни срещи в границите на последните пет седмици.

Бразилия се завърна в тайбрека, откакто изоставаше с 10-12 до 13-12 и първи доближи до мачбол, преди два сервиса на Гозде Йълмаз да извърнат развоя на събитията и да донесат триумфа на туркините. Именно Йълмаз приключи с най-вече точки за победителките – 17, макар че не игра в първите три гейма. Габи от бразилките завърши с 22 пункта.

Финалната седмица от груповата фаза към този момент видя Китай, Съединени американски щати, Бразилия, Италия и Турция с обезпечени билети за Нандзин. Полша бе последната страна, която хвана влака за китайския град, като завоюва мачовете си против Япония и Доминканска република. За това оказа помощ и малко предстоящата загуба на японките от Южна Корея. И Турция, и Бразилия се причислиха към домакина Китай, защитаващия купата си от предходната година Съединени американски щати, както и Италия и Полша във финалната конкуренция, която ще се организира от 3-7 юли в Нандзин.

„ Последните Шест “ още веднъж включват всички четири тима, които участваха в мачовете за систематизиране на медалите, като Съединени американски щати надигра Турция с 3:2 за златото, а Китай завоюва бронза след триумф над Бразилия. От миналогодишните участници в „ Последните шест “, Холандия и Сърбия са сменени надлежно от Италия и Полша, които през тази година се показаха по впечатляващ метод. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР