Финалната серия в плейофите през 1995-а противопоставя защитаващия шампион Хюстън

...
Финалната серия в плейофите през 1995-а противопоставя защитаващия шампион Хюстън
Коментари Харесай

Когато Шакийл О'Нийл предизвика Хакийм Олайджуон на двубой един на един

Финалната серия в плейофите през 1995-а опълчва защитаващия първенец Хюстън Рокетс против високолетящия отбор на Орландо Меджик. Всички погледи са ориентирани към борбата в подкошието сред великия Хакийм Олайджуон и бъдещия доминатор Шакийл О'Нийл.

И двата състава на хартия са невероятни. Клайд Дрекслър, Робърт Ори, Кени Смит и Марио Ели допълват стартовата петица за Хюстън, а за Орландо усещане вършат Пени Хардауей, Хоръс Грант, Ник Андерсън и Денис Скот.

Серията стартира по най-хубавия вероятен метод - тежък конфликт, довел до продължения, в които Олайджуон и компания крадат домакинското преимущество. Във втората борба, още веднъж на терена на Меджик, Олайджуон отново господства и е над всички с 34 точки, водейки отбора си към преднина от 2-0 в серията.

Когато серията се реалокира в Хюстън, тя приключва там. Брилянтни изяви на Олайджуон и компания вършат нещата да наподобяват толкоз лесни на паркета, че най-после самия Шакийл О'Нийл е неудовлетворен от това.

Хюстън печелят серията и купата с безапелационното 4-0, само че на Шак въобще не му е до този неуспех. Веднага след финалната серия той праща писмо, адресирано до Олайджуон, в което желае реванш от Хакийм - дуел един на един.

" Хакийм, серията може и да е завършила, само че сред мен и теб нищо не е свършило. Вярно, доста си добър с целия тим зад теб, само че в този момент те желая един на един ", написа Шак в писмото.

Олайджуон въобще не се замисля и незабавно приема поканата за дуела. Цялата блъсканица към мача пък добива такива размери, че американската верига заведения за хранене за бързо хранене Тако Бел стартира да го спонсорира. Битката сред двамата даже получава рекламно видео, подготвена е да се излъчи по малкия екран, а на спечелилия му се дават обещание 1 милион $.

" Само ние сме. Няма Андерсън, няма Хардауей, няма Томянович, няма Брайън Хил ", налива още масло Шак известно време преди дуела, чийто правила включват 12 секунди за нахлуване и даже зона за 6 точки.

За страдание на всички, Олайджуон получава инфектиране на гръбначния дирек от прекалено повдигане на тежести тъкмо ден преди огромното събитие. Така спонсорът Тако Бел прави всичко допустимо да организира събитието със заместител на Хакийм, пробвайки Алонзо Морнинг или тандем от Спъд Уеб и Мъгси Богс за веселба, само че в края на краищата всичко отива по дяволите.

СТАТИСТИКА ОТ СЕРИЯТА ПРЕЗ 1995 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР