ФИНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „ИНТЕГРИРАН КОНТРОЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В

...
ФИНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „ИНТЕГРИРАН КОНТРОЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В
Коментари Харесай

Казанлък – модел за смарт град

ФИНАЛНА СРЕЩА Пожарна охрана ПРОЕКТ „ИНТЕГРИРАН КОНТРОЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В ГРАД КАЗАНЛЪК“

Направеното по план „ Интегриран надзорен център за видеонаблюдение “ бе показано през днешния ден на онлайн среща сред екипите на Община Казанлък и представители на корейската компания Samsung SDS. По концепция на Кмета диалозите бяха излъчени онлайн за всички заинтригувани поданици на града.

Кметът на Казанлък благодари за постигнатото дотук: „ За нас е наслаждение и чест да участваме в заключителната среща по плана! Искам да благодаря за извървяния път до тук на нашите другари от побратимения Джунгнанг- гу, един от 25 региона на Сеул Метрополитен, Южна Корея, Южна Корея! Благодаря на държавното управление и на министерството на превоза, представителите на Samsung SDS, на посолствата на двете страни, на всички, които помогнаха планът да доближи до финалната фаза! “, сподели Галина Стоянова. „ Община Казанлък има побратимени градове в целия свят, само че за първи път планът със Сеул, Корея е с такава практическа устременост към жителите. “, уточни Кметът Галина Стоянова и благодари за включването на Казанлък.

От страна на Изпълнителя на срещата приказва Парк Джихьон. Тя показа направените стъпки и другите благоприятни условия, които дават те. На база направен разбор на ресурсите и съществуващата инфраструктура в община Казанлък са изведени три предпочитани области, в които да действа Интегрирания надзорен център:
Подобряване на сигурността в община Казанлък;Оптимизиране на транспортните връзки и ръководството на трафика в община Казанлък;Изграждане на система за мониторинг и надзор на риска от бедствия в община Казанлък;
Като извънредно значими за разрешаване Кметът на Казанлък уточни неправилното паркиране, регулирането на придвижването и свободното напредване на пешеходците.

На срещата се дискутираха последващи стъпки след приключването на плана. Община Казанлък следва да внесе планово предложение по отношение на реализирането на показаните оферти от Изпълнителя към стратегия K-City Network 2022. Община Казанлък ще получи нужната поддръжката на Samsung SDS при създаването на съответните действия по плановото предложение.

„ Казанлък може да се трансформира в сполучлив модел за положителни практики и администриране като Община. “, означи госпожа Джихьон и благодари за взаимната работа в продължение на осем месесца. „ За нас това беше доста плодотворно прекарване, контактите с Вас бяха доста приятни! “, сподели още тя.

Финалната среща по план „ Интегриран надзорен център за видеонаблюдение в град Казанлък “ бе проследена онлайн във Facebook страницата на Общината: Община Казанлък – Долина на рози и траки и Facebook профила на Общината: Община Казанлък.

В диалозите участваха представители на Министерството на инфраструктурата и превоза – Република Корея, Агенция за софтуерно и инфраструктурно развиване – Република Корея, изпълнителят – Samsung SDS, Корейска корпорация за поощряване на търговията (КОТРА) и управлението на Община Казанлък.

Проектът стартира през септември 2021 година и се извършва по програмата за световно съдействие K-City Network 2021, финансирана от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. Това разреши правенето на проект и предпроектно изследване за основаване на Интегриран надзорен център за видеонаблюдение в град Казанлък посредством опциите на новаторски „ умни “ решения за възстановяване на качеството на живот.

Финансирането на Община Казанлък бе утвърдено по Програмата за световно съдействие за основаване на „ умни градове “ през лятото на предходната година. При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията забележителна тежест изигра побратимяването с корейския регион на Сеул Джунанг-гу, с население над 400 000 поданици, открито преди четири години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР