Финална подготовка на машините за вота в неделя. Утре устройствата

...
Финална подготовка на машините за вота в неделя. Утре устройствата
Коментари Харесай

Няма резервни машини за изборите, при проблеми с тях - ще се преминава към хартиени бюлетини

Финална подготовка на машините за вота в неделя. Утре устройствата потеглят за секциите в страната. Днес медиите получиха достъп до склада, където се съхраняват.

Планът за логистиката е подготвен. В склада, в който се съхраняват машините за изборите, специалисти деликатно първо конфигурират, а по-късно ревизират софтуера на всяка едно от устройствата.

В страната в неделя ще се гласоподава с общо 9000 машини. Най-късно до на следващия ден заран би трябвало да е приключил целият този развой и те да отпътуват към разнообразни точки в страната.

Машините, с които ще гласоподават сънародниците ни зад граница, към този момент са конфигурирани, тествани и към този момент са отпътували.

Времето за инсталиране и инспекция на една машина е сред 7 и 15 минути.

Росица Матева - зам.-председател на ЦИК, уточни, че досега са конфигурирани 6000 устройства, а тестваните са повече от 2000 машини.

„ Всички би трябвало да са спокойни, машините са сигурни “, съобщи Валентин Мундров, длъжностен министър на електронното ръководство.

Няма аварийни машини обаче за изборите, при проблеми в деня на изборите – ще би трябвало да се вземе решение за прекосяване непосредствено към хартиени бюлетини.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР