Финалите на WTA във Форт Уърт вече започнаха и Мария

...
Финалите на WTA във Форт Уърт вече започнаха и Мария
Коментари Харесай

След драма и обрати: Сабаленка повали световната №2 за първа победа на Финалите на WTA!

Финалите на WTA във Форт Уърт към този момент започнаха и Мария Сакари надделя Джесика Пегула в откриващия мач на шампионата в поредни сетове, което постоянно изиграва основна роля в този формат на надпреварата с две групи от по четири състезателки. В компанията на гъркинята и американката още попаднаха Онс Жабер и Арина Сабаленка, които трябваше да излъчат втората победителка на конкуренцията за деня. Сблъсъкът се трансформира в трагична епика, която можеше да приключи във всяка от двете направления, като арабката въпреки и да беше на единствено две точки от успеха, то международната номер 7 откри сили да реализира невъобразим поврат, пристигнал за 2 часа и 29 минути, по пътя към блестящата победа на старта в щата Тексас - 3:6 7:6(5) 7:5. С това челните позиции в група В към този момент се заемат от Сакари и Сабаленка, които от ролята на аутсайдерки в мачовете си триумфирайки през днешния ден.

Началото на дуела за тунизийката се оказа повече от обещаващо, откакто тя не остави безнаказана изпълнената с грешки игра на европейката и скоро към този момент водеше с пробив задатък. Жабер съумяваше чудесно да варира в своите удари, като използването ѝ на къси топки се ознаменува с куп позитиви, които оказаха позитивно въздействие върху представянето на подгласничката от последните два шампионата от Шлема, която още при начален удар на противничката причисли откриващия сет на сметката си.

Във втората част сервиращите напълно рухнаха и на респект застанаха посрещачите, които се намираха в центъра на вниманието, откакто станахме очевидци на пет пробива в първите шест гейма. Сабаленка имаше щастието да е в печелившата позиция и поведе безапелационно с 4:2, само че съществени проблеми при опитите ѝ да затвори сета на начален удар я лишиха от нейната преднина, заради което след пропуснат сетбол международната номер 7 своебразно рухна и на нас ни предстоеше да следим тайбрек. В него никоя от двете състезателки на смееше да се нагърби в рискови дейности, преди обезверен опит за офанзива на арабката да се увенчае с триумф, но склонността да се проваля в основните мигове не пропусна втората ракета на света и през днешния ден, от което Сабаленка завоюва нужното и посредством четири следващи пункта на сметката си възвърне равенството в обособените сетове.

Решителната част имаше стремително начало за определяната като любимка африканка, която показва образно афинитета си към игра в атакуващ проект и като се изключи че си завоюва преимущество от пробив, то тя разполагаше с шансове даже да го удвои. Това обаче се оказа и преломният миг на срещата, когато Сабаленка откри салдото в дейностите си и прекатурна напълно развоя на събитията, започвайки с наваксването на пасива си в последвалото подаване, с цел да може в заключителния 12-и гейм на конфликта да пласира топката неколкократно върху линиите, което ѝ донесе претенции резултат и беларуската се поздрави с изстраданата победа на старта във Форт Уърт.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР