“Финалите на следващата генерация” - заключителният “Мастърс” за играчите до

...
“Финалите на следващата генерация” - заключителният “Мастърс” за играчите до
Коментари Харесай

Още промени във “Финалите на следващата генерация”

“Финалите на идната генерация” - заключителният “Мастърс” за играчите до 21-годишна възраст - ще бъдат извършени при още промени в правилника. Събитието ще се състои сред 6 и 10 ноември в Милано, като защитаващ купата си от предходната година е Чонг Хьон.

Новостите са две - загрявката на играчите ще е още по-кратка и дуелите ще стартират тъкмо 4 минути, откакто двамата излязат на корта. Също по този начин към този момент децата, подаващи топките, няма да подават и кърпите на състезателите, а те ще бъдат закачени тук-там в дъното на игрището.

#NextGenATP pic.twitter.com/7X9D82TdXK
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) May 15, 2018
Форматът ще продължи да бъде до продобиване на три от пет сета, само че с най-много четири гейма в сет (тайбрек при 3:3). Няма да има авантаж при 40-40, а геймът ще се печели от този, който вземе идващото разиграване. Лайнсмени няма да бъдат употребени, а изцляо ще се разчита на системата “ястребово око”. Треньорите могат да споделят с играчите посредством слушалки по време на почивките сред геймовете, а още веднъж оптималното време сред точките е 25 секунди. Няма да се свирят мрежи на първи сервис, а ограничаването за медицински таймаут е единствено един по време на мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР