Финалите на АТП вече са в разгара си, а днес

...
Финалите на АТП вече са в разгара си, а днес
Коментари Харесай

Григор Димитров - Давид Гофен: Предстои ни ново голямо тенис шоу

Финалите на АТП към този момент са в разгара си, а през днешния ден е време за втория мач на Григор Димитров! След като в първия си дуел реализира трагичен триумф над Доминик Тийм, в този момент българинът излиза на корта против един собствен доста добър познайник - Давид Гофен.

А залогът е доста огромен - победа на Григор, без значение от резултата, ще значи място за него на полуфиналите. Освен това с триумф над Гофен той ще завоюва спомагателни 200 точки и ще се приближи още повече до четвъртото място в международната класация в края на годината.

Задачата обаче е доста сложна, защото Гофен на собствен ред ще търси класиране на полуфинал. В първия си мач той реализира най-голямата победа в своята кариера до този миг - над международния №1 Рафаел Надал. И до момента в който Матадора имаше физически проблеми, то белгиецът още веднъж показва, че се намира в отлична форма в края на годината.

До този миг Димитров и Гофен имат четири мача между тях, а преимуществото е на страната на ракета №1 на България - 3:1 победи. Цели три от тези четири мача се организираха през тази година. Григор надви на Аустрелиън Оупън и на финала на шампионата в София, а белгиецът взе непълен реванш с триумф в Ротердам.

"Това е нещо огромно освен за мен, а и за моята страна България. Страхотно е да покажа, че всичко е допустимо. Изпитваш границите, без значение от кое място си, всичко зависи от теб, всичко е в твоите ръце. На процедура каквото даваш като старания е това, което получаваш ", съобщи въодушевеният Григор преди мача през днешния ден.

"Мисля, че за хората е значимо да схванат, че в случай че влагаш старания всеки ден, работиш крепко, няма граници пред теб. Можеш да мечтаеш всеки ден. "

А дали Димитров ще извърши още една своя фантазия? Отговорът ще научим след 16 часа, когато стартира мачът му с Гофен в Лондон. Двубоят ще следим в детайли в GONG.BG, a Mtel Sport 1 ще го излъчва по малкия екран.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР