Финалистът за 2018 година Франсис Тиафо отпадна в четвъртфиналите на

...
Финалистът за 2018 година Франсис Тиафо отпадна в четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Франсис Тиафо отпадна на четвъртфиналите в Ещорил

Финалистът за 2018 година Франсис Тиафо отпадна в четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей в португалския град Ещорил с награден фонд 524 340 евро. Американецът, подложен под номер 8 в схемата, отстъпи с 0:6, 7:6(5), 2:6 пред експерта в играта на червени кортове Пабло Куевас от Уругвай. Тиафо бе тотално надигран в първия и в третия сет от опитния си противник и само във втория съумя да му се опълчи.

Lucky loser @PabloCuevas22 gets it done: 6-0, 6-7(5), 6-2 against last year finalist Frances Tiafoe to book a SF meeting with Alejandro Davidovich Fokina.#EstorilOpen | @ATP_Tour pic.twitter.com/Rl5g4xXAIs
— Millennium #EstorilOpen (@EstorilOpen) May 3, 2019
В полуфиналите Куевас ще играе с младия испански квалификант Алехандро Давидович Фокина, който се наложи с 6:7(2), 7:5, 6:4 над французина Гаел Монфис. Срещата мина през редица обрати и серия от пробиви, само че сподели и ужасно великодушие.

В средата на третия сет Давидович Фокина падна неприятно, пробвайки се да доближи една топка при мрежата на Монфис, и остана на земята. Французинът прескочи мрежата и отиде при противника си, с цел да ревизира дали всичко с него е наред и да му помогне да се изправи, с което заслужи аплодисментите на публиката.

В другия полуфинал от програмата ще се срещнат гръкът Стефанос Циципас и белгиецът Давид Гофен. Циципас победи представителя на домакините Жоао Домингеш със 7:6(3), 6:4, до момента в който Гофен мина през иглени уши против тунизиеца Малек Джазири, с цел да победи с 4:6, 7:6(4), 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР