Финалистът в Монте Карло от 2019 година Душан Лайович е

...
Финалистът в Монте Карло от 2019 година Душан Лайович е
Коментари Харесай

Ето кой е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло

Финалистът в Монте Карло от 2019 година Душан Лайович е идващият противник на Григор Димитров в тазгодишното издание на шампионата от сериите “Мастърс 1000” на АТР. Сърбинът надви на старта над сънародника си Филип Краинович с 6:2, 7:6(4) и се класира за втория кръг.

До момента Димитров и Лайович са играли два пъти между тях, като са си разменили по една победа. Първият им конфликт бе през 2016 година на шампионата в Чънду (Китай), където българинът завоюва със 7:6(1), 6:4. Две години по-късно в Пекин сърбинът взе реванш след 6:4, 2:6, 6:4.

Най-големият триумф кариерата на Лайович е точно финалът му в Монте Карло преди три години. Тогава той стартира шампионата като №48 в света, само че записа пет победи в по два сета, в това число над Давид Гофен, Даниил Медведев и Доминик Тийм преди да загуби от Фабио Фонини. С това сърбинът стана тенисистът с най-нисък ранкинг, достигнал до борбата за купата от 2001 година.

През същия сезон Душан Лайович победи с купата на сингъл в Умаг (Хърватия), а на двойки е първенец от Истанбул през 2015 година. През 2020 година той завоюва и отборната купа на ATP Cup като член на отбора на Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР