Финалистът от Sofia Open Холгер Руне се отказа от участието

...
Финалистът от Sofia Open Холгер Руне се отказа от участието
Коментари Харесай

Руне се отказа от Астана, Оже-Алиасим отпадна още на старта


Финалистът от Sofia Open Холгер Руне се отхвърли от присъединяване си на АТР 500 шампионата в Астана през тази седмица. Още на конференцията си в „ Арена Армеец “ датчанинът загатна, че по всяка възможност ще пропусне шампионата в Казахстан, с цел да може да се възвърне и да види какво е положението на дясното му коляно, което пострада при едно рухване в края на финала с Марк-Андреа Хюслер.

В Астана той трябваше да играе в първи кръг с положителния си познайник още от шампионатите при децата Карлос Алкарас. Вместо Руне тази задача се пада на Давид Гофен, който зае мястото му като „ благополучен губещ “.

В същото време още в първия ден станахме очевидци на отпадане на подложен. №8 в схемата Феликс Оже-Алиасим напусна шампионата след проваляне с 4-6, 6-7(5) от изигралия брилянтен мач Роберто Баутиста Агут.

Канадецът също не игра едва, само че противникът му подсети за най-хубавите си дни на корта и безусловно отчая Оже-Алиасим с някои осъществявания. Голямата разлика посред им бе успеваемостта на втори сервис – 69% за Баутиста Агут по отношение на 44% за Оже-Алиасим. Канадецът подкрепя развиването на мача и с повече непредизвикани неточности в основни моменти.

В първата част един пробив за 3-2 реши всичко. Във втория сет двамата си размениха по един пробив в четвъртия и петия гейм, след което закономерно се стигна до тайбрек. В него на два пъти осмият в схемата връщаше минипробив пасив. Той отрази и първия мачбол при 5-6, само че минаващите удари на испанеца му донесоха втори, към този момент на личен сервис, и той не пропусна  да се възползва.

Във втори кръг Баутиста Агут чака спечелилия от дуела сред Павел Котов и Алехандро Давидович Фокина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР