Финалистът на световни и европейски първенства Антъни Иванов е един

...
Финалистът на световни и европейски първенства Антъни Иванов е един
Коментари Харесай

Антъни към спортистите ни: Не качвайте килограми, поддържайте форма!

Финалистът на международни и европейски шампионати Антъни Иванов е един от двамата ни плувци с затрупан олимпийски норматив „ А “ за Токио, само че и той е замразил краткотрайно подготовката си в Съединени американски щати, заради ограниченията против пандемичния ковид.

Dмериканската федерация (USA Swimming) стопира всички съревнования и мероприятия за 30 дни, включително лагери и треньорски семинари. Решението е в унисон със възбраната на Националната колежанска аматьорска асоциация (NCAA) да бъдат спрени университетските надпревари. Това важи и за огромния край на плувния шампионат в края на месеца, в който трябваше да се състезава и Антъни Иванов.

Студентът в Университета Вирджиния Тех посъветва българските състезатели (и спортисти изобщо) посредством BGswim.com по какъв начин да продължат да упражняват в домашни условия.

$Важно е състезателите да не си мислят, че като не плуват две седмици, всичко е свършило. Защото не е! Важното е да си поддържат формата. Ако са работили задоволително, няма да имат проблем “, посъветва Антъни. Той предлага на спортистите да не се тъпчат, с цел да не качват килограми.

А ето по какъв начин разяснява обстановката с плуването в Съединени американски щати финалистът на международни и европейски шампионати.

„ Отмениха надпреварите за идващите 30 дни. Затвориха и басейна за две седмици. Ние имахме басейн няколко дни, тъй като упражняваме на оборудване, което не е към университета. Въобще не се знае какво се случва. На среща с тима бе коментирана обстановката. Общо взето и олимпиада не се знае дали ще има “, изясни Иванов.

Както и останалите ни плувци в Съединени американски щати - Любомир Епитропов и Петър Божилов, Антъни Иванов не знае към днешна дата по кое време ще може да се прибере в България. Калоян Братанов също живее там.

„ Не знам какво се случва с билети, полети... В безусловно незнание съм. Ако се прибера, би трябвало да плавам в България, а у нас не се знае къде може да се води подготовка “, не скри терзанието си състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР