Финалът за волейболната Суперкупа на Италия ще се играе на

...
Финалът за волейболната Суперкупа на Италия ще се играе на
Коментари Харесай

Суперкупата на Италия на 25 септември на Арена ди Верона

Финалът за волейболната Суперкупа на Италия ще се играе на 25 септември (петък) на историческия амфитеатър " Арена ди Верона ". Това ще бъде първото волейболно събитие там от 32 години насам - от историческия мач сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики на 23 май 1988 година.

Форматът на Суперкупата планува да вземат участие 4-те най-хубави тима след края на постоянния сезон 2019/2020, като полуфиналите ще бъдат сред Лубе и Тренто и сред Модена и Перуджа. Полуфиналните дуели ще бъдат в два мача на разменено посещение на 13-и и 20-и септември, като хазаин на първия ще бъде отборът с по-лошо класиране, а при разменени победи ще се играе така наречен " златен " гейм.

Победителите от двата полуфинала ще се срещнат на финала на " Арена ди Верона " на 25 септември. Все още се разисква дали да има аудитория, само че въпреки всичко има възможност да бъдат позволени стеснен брои почитатели. В случай на неприятно време пък Волейболната лига има План Б, като финалът ще се играе в зала " Паласпорт " във Верона.

" Радваме се да стартираме подготовката на невижданата Суперкупа. Трудностите за организирането на мача са доста и би трябвало да благодарим на кмета на града, общинската администрация, шефовете на " Арена ди Верона ", клубът на Верона и локалния волейболен комитет за тяхната безрезервност. Всички те дават сърцата си да се преодолеят хилядите проблеми свързани със спортното събитие, което ще бъде проведено в един от най-известните монументи в света ", съобщи президентът на мъжката Волейболна лига на Серия А Масимо Риги.

колаж: volleyball.it
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР