Финалът за Купата на България между ЦСКА-София и Левски бе

...
Финалът за Купата на България между ЦСКА-София и Левски бе
Коментари Харесай

Финалът ЦСКА-София - Левски все пак бе преместен - заради протести

Финалът за Купата на България сред ЦСКА-София и " Левски " бе преместен от 11 май (сряда) на 15 май (неделя) с решение на Спортно-техническата комисия на БФС.

Само ден по-рано СТК отхвърли да направи това, а причините на футболни хора бяха дуелът да не се играе в работен ден, защото на някои ентусиасти, изключително отвън София, ще им е мъчно да участват.

Оказа се, че полицията може да провокира смяната с едно писмо до Професионалната лига (като уредник на турнира), а нейният претекст е бил, че на 11-и " се чакат голям брой митинги и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и попречило защитата и опазването на публичния ред... "

Така в последна сметка - само че не поради улеснение на ентусиастите и всички останали, а по политически аргументи, конфликтът сред " червени " и " сини " ще се играе на 15 май от 17 часа на ст. " Васил Левски ".

А от това следват много промени в програмата на Първа и Втора лига.

Ето какво гласи известието на БФС:

" Решение на Спортно-техническата комисия

Предвид постъпило писмо от Столична дирекция на вътрешните работи при Министерство на вътрешните работи, с което ПФЛ се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се чакат голям брой митинги и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би попречило защитата и опазването на публичния ред при осъществяване на срещата край за Купа България, дуелът не следва да се организира на тази дата.
Предвид форсмажорните условия по предложение на ПФЛ СТК при БФС реши да се създадат промени в програмата на Първа и Втора лига. "

Въпросните промени могат да се видят на формалния уебсайт на БФС.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР