Финалът в Шампионската лига с Пари Сен Жермен от миналия

...
Финалът в Шампионската лига с Пари Сен Жермен от миналия
Коментари Харесай

Тухел за финала: Това не е тенис мач

Финалът в Шампионската лига с Пари Сен Жермен от предишния сезон е "много по-различен " от тазгодишния с Челси, безапелационен е мениджърът на лондончани Томас Тухел. Той загуби борбата за трофея против Ханзи Флик и Байерн Мюнхен през 2020-та, а в този момент се изправя пред не по-лека задача - Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола.

"Това е друг тим и друга обстановка. Ако бях футболист на Челси, не би ми било прелестно треньорът да приказва за мачове с други тимове. Да, всички се учим от загубите, само че този случай не е подобен. Няма по какъв начин да посоча с пръст миналогодишния край пред тези момчета и да им кажа какво сме сбъркали с ПСЖ ", сподели той на конференцията си преди конфликта с "небесносините ".

Тухел е първият треньор в историята с следващи финали с разнообразни тимове, а въпреки това Пеп Гуардиола ще се бори за третия си трофей и първи от 10 години насам. Германецът обаче предизвести, че това не е опълчване на треньори, а на два тима.

"Това не е тенис мач. Сити ще излезе против нас не с 1, а с 11 души. Ние пък ще опитаме да се възползваме от опита и куража, които натрупахме през последните няколко месеца. Но да, истина е, против Пеп постоянно се играе доста мъчно. Той постоянно е създавал побеждаващи тимове и този случай не е друг ", добави още експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР