Финалът в Шампионската лига по футбола няма да е в

...
Финалът в Шампионската лига по футбола няма да е в
Коментари Харесай

Няма да се провеждат големи спортни събития в Русия

Финалът в Шампионската лига по футбола няма да е в Санкт Петербург, макар че един от огромните спонсори на шампионата е съветската компания " Газпром ".

Оттам идва и натискът върху УЕФА да не мести мача, само че централата е безапелационна, че край в Русия през май при актуалната обстановка няма да има, предадоха организациите.

Ръководството на европейската футболна централа към този момент работи по намирането на опция на Санкт Петербург за провеждането на финала на Шампионската лига на 28 май, твърди ESPN.

Преди няколко дни английският министър председател Борис Джонсън предложи за тази цел “Уембли”, само че този вид наподобява недопустим. Алтернативите, по които работи УЕФА, са стадионите в Рим, Мюнхен, Париж, Амстердам и Барселона.

Английската футболна асоциация към този момент прикани своите представители в шампионата - " Челси ", " Манчестър Сити ", " Манчестър Юнайтед " и " Ливърпул ", да бойкотират подобен дуел, в случай че той остане на територията на Русияи в случай че някой от тях се класира за него.

Няколко от водещите народи във футбола са поискали от ФИФА да извади тима на Русия от Мондиал 2022 , като го спре от присъединяване в плейофите за класиране.

През март руснаците ще играят с Полша бараж, а при победа ще идат на крайна борба за място на международното в Катар против Швеция или Чехия.

Засега реакция и коментар по тематиката от ФИФА няма, само че тази заран медиите в Германия, Англия и още няколко европейски страни оповестяват, че въпросът съществува и такава глоба е допустима.

Формула 1 също е на път да официализира отпадането на Гран при на Русия от календара си за 2022 година

Надпреварата би трябвало да се организира на 25 септември, само че ръководителите на организацията са се обединили към концепцията да го лишават от страната поради военния спор, който се разгоря в Украйна.

Вероятно решение ще има преди първия старт от сезона през март, а като най-вероятен заместител се сочи Истанбул.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР