Финалът на WTA 250 надпреварата в Богота противопостави една срещу

...
Финалът на WTA 250 надпреварата в Богота противопостави една срещу
Коментари Харесай

Опитът надделя във финала за историята: Световната №237 триумфира в Богота!

Финалът на WTA 250 конкуренцията в Богота опълчи една против друга две състезателки отвън първите 200 в класирането, като това се случи за първи път в шампионат от сходна категория. Лаура Пигоси и Татяна Мария реализираха по 6 следващи победи в Колумбия, тръгвайки от квалификациите, а една от тях щеше да вдигне и дебютен трофей на клей в своята кариера. Това стори ветеранката Мария, която се опълчи на своята съперничка в мач, траял над два часа, с цел да надделее с крайното 6:3 4:6 6:2.

Двете се изявяваха чудесно в дебютните минути на финала и бяха недосегаеми от сервис линията, като разумно паритетът бе водещ в резултата. Мария обаче наруши статуквото тъкмо в самия край, когато издебна комфортен миг, с цел да нанесе пробив, и по този начин откри общия резултат.

Опитната състезателка продължи да тормози бразилката и след почивката със своя жанр на игра, изразяващ се в това да вкара топката от другата страна на мрежата със слайс удари от форхенд и бекхенда. Стилът на германката се оказа неуместен за Пигоси и грешките при нея започнаха да зачестяват. 27-годишната южноамериканка обаче откри междина в противничката си и внезапно се откъсна напред с 5:2. Бившата номер 46 пък отговори мигновено, като понижи до 5:4, само че в последвалия гейм Пигоси сложи напрегнат Мария и скоро сетът отлетя в сметката ѝ.

Решителната част стартира обещаващо за бронзовата медалистка на двойки от Токио, единствено че тя по този начин и не откри метод да наруши монотонната игра на 237-мата в света. Така Мария бързо се озова с задатък от брейк, а до края не предприе непотребни опасности, триумфирайки с втора купа в своята дългогодишна кариера.

Another Title for Tatjana!

There aren`t a lot of players in the world who play like Tatjana Maria.

But, then again, there`s not a lot of players in the world who`ve won two WTA titles. So...
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР