Финалът на съчетанието с пет обръча на ансамбълът ни получи

...
Финалът на съчетанието с пет обръча на ансамбълът ни получи
Коментари Харесай

Финалът на съчетанието с пет обръча на ансамбъла с бонус за оригинален елемент от FIG



Финалът на съчетанието с пет обръча на ансамбълът ни получи бонус за автентичен детайл от Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (FIG), това заяви особено за предаването „ На финала “  Мария Гигова. Трикратната ни международна шампионка е член на Техническия комитет и участва на последното му съвещание на което беше изтеглен и жребия за международното състезание на което България е хазаин от 10 до 16 септември.

„ На това съвещание ние разгледахме предложенията на две федерации – на България и на Русия. На България беше утвърден финала на съчетанието с пет обръча, който получи доста висока стойност. Освен четири десети за автентичност с останалата стойност на колаборацията ансамбъла получава общо точка и 2 десети за целия детайл. Същото се получи и предлагането на Русия още веднъж за съчетанието с пет обръча. Тези две оригиналности, дружно с тази на Италия утвърдена на предходното заседание  ще бъдат показани в моята презентация по време на международното състезание пред съдиите с цел да знаят на кои детайли да вдигнат
бонусите за автентичност. “, показа Гигова.

По време на съвещанието на Търговска колегия Мария Гигова и Шихоко Секита са избрани за „ супериор жури “ за международното състезание в София.

„ Аз и моята колежка Секита ще отговаряме за комисията Д 3 и Д4 за топка и лента при самостоятелните състезателки и за пет обръча при ансамблите “, добави трикратната ни международна шампионка.

„ Повечето експерти считат, че този устав е добър. Няма да се трансформира нищо по него до международното състезание. След това през ноември имаме ново съвещание и ще стартираме да работим върху новия цикъл и новия съдийски устав. Тогава може би ще настъпят някой промени, само че те няма да са генерални. 

Направихме разбор на международните купи, който демонстрира, че  при тях има нарастване на страните  участнички от 40 на 45. 18 от тези страни са взели участие и като финалисти в тях, а медалистите са от 12 страни.

По отношение на квалификациите за олимпийските игри мога да кажа, че в този момент е доста разширена. Обсъждаме за идващия олимпийски цикъл тя да е по-ясна и по-директна, като да вземем за пример към този момент да не се вземат поради участията в международните купи. Но това са единствено полемики за в този момент “, приключи Мария Гигова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР