Финалът на първия за годината турнир от Големия шлем -

...
Финалът на първия за годината турнир от Големия шлем -
Коментари Харесай

Любопитно: Двама шампиони от Sofia Open ще спорят за титлата в Мелбърн

Финалът на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open ще опълчи Даниил Медведев и Яник Синер, надлежно трети и четвърти в международната класация. В полуфиналите италианецът в профил десеткратния победител в Мелбърн Новак Джокович след победа с 3:1 сета, до момента в който руснакът направи впечатляващ поврат от 0:2 до 3:2 против Александър Зверев в мач траял над четири часа.

Медведев към този момент има една " мейджър " купа от US Open през 2021 година, както и четири изгубени финала, два от които точно в Австралия. От своя старна Синер се класира за първи път в кариерата си в мач за трофея в един от четирите най-престижни шампионати в света на тениса.
 Снимка 650784
Източник:

Любопитен факт е, че и двамата тенисисти са първенци от Sofia Open. Руснакът има 100% успеваемост в българската столица. Той стигна до трофия при единственото си присъединяване през 2019 година, когато на финала победи Мартон Фучович (Унгария) в два сета. 

Историята на Синер в София е много по-богата. Италианецът е печелил купата в " Арена Армеец " два пъти от общо три участия. През 2020-а той надигра в решаващия мач представителя на Канада Вашек Поспишил с 6:4, 3:6, 7:6(3).
 Снимка 650785
Източник:

Година по-късно не загуби нито сет през целия шампионат, като на финала победи един от любимците на българската аудитория - Гаел Монфис. Италианецът можеше да направи и хеттрик от трофеи в столицата ни през 2022-а, само че бе заставен да приключи присъединяване си заради травма по време на третия сет от полуфалния си конфликт с младия гений от Дания Холгер Руне. 
 Снимка 650786
Източник:

Така в неделя новият владетел на първия за годината шампионат от Големия шлем, който ще вдигне трофея пред цялостните трибуни на " Род Лейвър Арина ", е добър познайник на родните тенис фенове.
 Несломим Даниил Медведев обърна Саша Зверев и се класира за финала на Australian Open
Несломим Даниил Медведев обърна Саша Зверев и се класира за финала на Australian Open

Руснакът навакса закъснение от 0:2 сета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР