Финалът бе много стресиращ, срещу много труден противник. С часове

...
Финалът бе много стресиращ, срещу много труден противник. С часове
Коментари Харесай

Нургюл: Бих се състезавала на световното по шах само в отбора на България

Финалът бе доста стресиращ, против доста сложен съперник. С часове мислихме с треньора ми каква тактика да изберем. Това сподели Нургюл Салимова, която взе второто място на международната купа по шах в Баку.

Горда съм със сребърния орден. Вярвам, че опитът ми не е бил задоволителен. Помня, че татко ми и дядо ми ме учиха на шах като дребна. И двамата доста обичат шаха, изключително дядо ми, показа Нургюл пред Би Ти Ви.

„ От 10-годишна пътувам без майка ми и татко ми, защото това са двойни разноски и не е елементарно в нашия спорт да си разреши човек това. А на международната купа имах поддръжка от мои треньори, другари и близки “, добави Нургюл.

Тя сподели, че за момента не е провеждала публични диалози да взе участие за други страни, само че импровизирано доста федерации са й предложили. Към момента нямам проекти да променям федерацията си, сподели тя.

„ Бих взела участие единствено с формалния народен тим на България на международното отборно състезание, с различен тим не “, съобщи Нургюл Салимова.

„ Не знам какво да кажа за Българската федерация по шахмат, така и те не знаят какво да кажат, има безчет проблеми в нашата федерация. Те не знам към този момент и какъв брой федерации са, не ги проследявам, защото няма изгода. Просто съм се концентрирала върху моята си работа и да свърша това, което зависи от мен, пък останалото, в случай че се оправи, уповавам се да се оправи “, сподели спортистката ни.

И акцентира, че основно родителите й и фантазията й да стигне в шахмата на най-високо равнище й дават сили да продължи напред.

Нургюл Салимова и нейният екип ще дадат публична конференция във вторник.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР