Финал, за който ще се говори с десетилетия! Финал, който

...
Финал, за който ще се говори с десетилетия! Финал, който
Коментари Харесай

Новият мач на столетието! Стихия от страст и емоции, която ще се помни винаги

Финал, за който ще се приказва с десетилетия! Финал, който остави без мирис милиони ентусиасти! Велика спортна драма, която си съперничи с всяка друга такава, която сме гледали или за която сме чели. Финалът на финалите! И завършек на една велика ера. 

Аржентински успех, френска тъга, остри премеждия, през които минаха финалистите през 120-минутната борба, някои странни реакции от спечелилите и куп паднали върхове. Всичко това се случи на историческия за футбола 18 декември 2022 година Ще се помни! Знаменит футболен конфликт - от тези, за които знаем къде и с кого сме гледали. 

Световното състезание още веднъж ни върна към пристрастеността, която изнапред носи футболната игра. Световното още веднъж сподели, че е върхът. Алфата. То е страст. Една магия, която те спохожда един път на четири години. Планината от милиони в евро, която прави голямата разлика в клубния футбол, се стопява на терена на Мондиала, където нещата се вземат решение необратимо в един мач и където още веднъж имаше провалили се любимци и строполясване на трупани дълго време фантазии.

Апотеозът на най-великата игра беше този замайващ край, който беше на път да ни подлуди. Финал, в който даже исторически хеттрик не се оказа задоволителен за спечелването на купата. Лео Меси седна на трона, предназначен за най-великия. За едни е по този начин, за други - не е. 

Аржентина приготвя обилен празник за своите футболни герои - чакаха тази купа 36 години. Третата. Изстрадаха я - от сълзите на Марадона в Рим, през " гилотината " на Бергкамп на " Велодром " и шокиращото отпадане на Батистута и компания в Мияги, до " златния " изстрел на Гьотце на " Маракана ". Наистина беше време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР