Финал! Приключи драматичната битка за столицата. Новият кмет на София

...
Финал! Приключи драматичната битка за столицата. Новият кмет на София
Коментари Харесай

Финал! Васил Терзиев е новият кмет на София

Финал! Приключи трагичната борба за столицата. Новият кмет на София се споделя Васил Терзиев, който съумя да победи в оспорваната борба с левия претендент Ваня Григорова на днешния балотаж. Терзиев печели с 51,9%, а Ваня Григорова остана с 43,4%. 

Новият кмет идва на мястото на Йорданка Фандъкова, която след края на четвъртия си мандат се отхвърли да влезе в борбата за първия пост в столицата.  

До последно, борбата бе зрелищна и оспорвана, като двамата съперници държаха близки проценти - разликата в гласовете беше 10-ина %, които се поясниха като елементарно преодолими, като следобяд дистанцията се съкрати. В последните два часа обаче, Терзиев дръпна внезапно напред.

Двамата претенденти получиха отчетливо най-вече гласове в столицата на първия тур предходната неделя, на който 22-ма мераклии за столицата премериха сили

Васил Терзиев от ПП-ДБ получи 31,8% от гласовете или 119 121 души, а Ваня Григорова взе 21,59%, зад които стои поддръжката на 80 875 гласоподаватели. Кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян отпадна от изборната борба на първи тур.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР