Финал на североизток за купата на аматьорите Хитрино победи с

...
Финал на североизток за купата на аматьорите Хитрино победи с
Коментари Харесай

Хитрино спечели финала на североизток за купата на аматьорите

Финал на североизток за купата на дилетантите Хитрино победи с типичен резултат 3:0 " Бенковски (Бяла) в среща играна на стадиона в град Аксаково. Мачът мина при дъждовно време, а хлъзгавият терен сложи на в допълнение тестване футболистите и от двата отбора. В 31-ата минута Ивелин Василев изведе Хитрино напред с гол, маркиран от рамките на наказателното поле. Шутът му беше много мощен, с цел да може вратаря Атанас Славилов (Бенковски) да отреагира.

В началото на втората част Христо Александров удвои преднината на тима от Шуменска област в 57-ата минута, откакто от линията на наказателното поле шутира мощно и топката още веднъж изненада вратаря на Бенковски (Бяла) - 2:0. След това попадение последваха мощни минути за футболистите от Русенска област, които на няколко пъти реализираха бързи и много рискови контраатаки. Пред вратата на Харун Якубов пропуски направиха Богомил Михалев, Стамен Владимиров, Ивайло Иванов и Кристиян Косев.

В последните минути на мача Хитрино още веднъж взе самодейността, а голмайсторът Христо Александров, към този момент с капитанската лента след промяната на капитана Максим Недев с Берил Хюсеин, още веднъж порази вратата на Бенковски за 3:0. Голът падна в 89-ата минута, което зарадва доста управлението на отбора и многочислената агитка, пропътувала далечното разстояние от Хитрино до Аксаково, откакто община Хитрино им обезпечи безвъзмездни рейсове. Водени персонално от кмета на община Хитрино Нуридин Исмаил, над 60 феновете на футболната игра много се понамокриха на стадиона в Аксаково, тъй като не бяха се оборудвали с чадъри или дъждобрани, само че най-после бяха доста удовлетворени от успеха на финала в североизток.

Мачът беше управителен доста тъкмо, независимо и умело от съдийска бригада от Търговище отпред с Деян Павлов с асистенти: Мариян Хараланов и Светослав Христов. Срещата беше изгледана от ръководителя на ЗС на БФС - Варна Георги Мирчев и основния секретар Пламен Хаджиев, които след мача поздравиха футболистите за положителната и правилна игра, макар неприятните условия, породени от непрестанния дъжд и хлъзгавия терен. Футболният тим на Хитрино ще показа Североизточна България – ЗС на БФС-Варна във финалните срещи за купата на дилетантите с тимовете на Кариана (Ерден), ЦСКА 1948 и Арда (Кърджали).

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР