Финал на разследването за смъртта на двамата полицаи, прегазени на

...
Финал на разследването за смъртта на двамата полицаи, прегазени на
Коментари Харесай

Финал на разследването за смъртта на двамата полицаи от Бургас

Финал на следствието за гибелта на двамата служители на реда, прегазени на кръстовище в Бургас. Очаква се съдът да насрочи делото за началото на април.

Припомняме, че съдбовната злополука стана на 25 август 2022 година

Той е упрекнат, че е управлявал канала за мигранти, обвързван с злополуката в Бургаз

Окръжната прокуратура в Бургас съобщи на съда сирийския жител Омар Аднан , упрекнат в съзнателно причиняване гибелта на двама полицейски чиновници, настъпила в следствие от пътнотранспортно произшествие.

Сириецът е упрекнат за това, че при ръководство на пътнически рейс е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в следствие от което се е блъснал в полицейския автомобил, причинявайки гибелта на двама униформени.

Станимир Станев изясни, че има понижаване на мигрантите навътре в страната, само че натискът по границата остава мощен

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал пътнически рейс, в който е имало още 48 непознати жители, 47 от които са се качили в рейса от гориста околност в региона на град Малко Търново вечерта преди случая. Те са незаконни мигранти.

 

Снимка: bTV

Превозното средство се е движило към Бургас като водачът не се е подчинил на два пъти на „ стоп “ палка, както и на сигнали, подавани от полицейски автомобил, преследващ рейса.

Сириецът Омар е пълновръстен и може да получи от 15 до 20 години затвор

След нахлуване на рейса в Бургас чиновниците от „ Гранична полиция “ се свързали с сътрудниците си от ОД на МВР-Бургас, с цел да предупредят за незаконните мигранти. Пръв на сигнала се отзовава патрулът на полицейските чиновници Йордан Илиев и Атанас Градев.

Автомобилът им е бил с включена светлинна сигнализация и оборудван с всички нужни реквизити. Полицейските чиновници са били на кръстовище с кръгово придвижване „ Трапезица “, с цел да спрат пътническия рейс. Вместо това обаче рейсът се блъска в патрулката със скорост от към 78 км/ч.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР