Финал на процедурата за избор на членове на Конституционния съд.

...
Финал на процедурата за избор на членове на Конституционния съд.
Коментари Харесай

"Защо Бойко Борисов изтегля най-верния си човек“: Атакуваха номинираните за конституционни съдии

Финал на процедурата за избор на членове на Конституционния съд. Народното събрание би трябвало да гласоподава - кой да заеме двете места на титулярите с изминал мандат. Номинациите провокираха развълнуван спор в зала.

Според него, в случай че Десислава Атанасова не би трябвало да си прави отказ по делото за Конституцията, в случай че бъде определена

В решението е записано, че те би трябвало да изпълнят деветгодишен мандат, а самият Конституционен съд е излязъл с решение преди време, че мандатът е довършващ – тези съдии ще би трябвало да довършат седемгодишен мандат.

Първият нападнат от трибуната беше претендентът на Политическа партия - Демократична България Борислав Белазелков. По професионална линия. Последваха офанзиви и против Десислава Атанасова - по политическа линия и че не може да бъде безпристрастна.

Номинацията на ПП-ДБ за парламентарен арбитър бе Борислав Белазелков

“Тя е добър парламентарист от незаконна организация ГЕРБ. Професионално отвращение на общността. И ще срине престижа на съда. Защо Бойко Борисов изтегля най-верния си човек “, попита самостоятелният народен представител Радостин Василев.

От ГЕРБ опазиха Атанасова, като показаха, че е парламентарист с опит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР