ФИНА е твърдо решена да запази отделни мъжките и женските

...
ФИНА е твърдо решена да запази отделни мъжките и женските
Коментари Харесай

Създават „отворена категория“ за транссексуални атлети в плуването

ФИНА е твърдо решена да резервира обособени мъжките и женските надпревари

Плуването има намерение да сътвори „ отворена категория “, която да разреши на транссексуални спортисти да вземат участие в обособен клас на всички професионални равнища, разгласи президентът на Международната федерация по плуване (ФИНА) Хусаин Ал-Мусалам. Политиката обаче ще изключи доста транссексуални спортисти от женското елитно плуване, осведоми

„ Не желая на нито един спортист да му бъде казвано, че не може да се състезава на най-високо равнище. Ще основа работна група, която да сътвори отворена категория за нашите спирки. Ще бъдем първата федерация, която го прави “, сподели Ал-Мусалам на ексклузивен конгрес на Федерацията. Той говореше, откакто ФИНА разкри политика на приобщаване, която бе утвърдена от членовете.

Брент Новицки, основният изпълнителен шеф на ФИНА, добави, че организацията е твърдо решена да резервира обособени мъжките и женските надпревари. Той сподели още, че Федерацията „ осъзнава, че избрани лица могат да не вземат участие в категорията, която най-вече съответствува с тяхната законна полова еднаквост “.

Според правилника, разясни Новицки, мъжките надпревари ще са отворени за всички. Но „ мъжки до женски транссексуални спортисти и интерсексуални спортисти могат да вземат участие единствено като женски спортисти в надпревари под егидата на ФИНА, или да слагат международни върхове, в случай че могат да потвърдят, че не са претърпели нито един детайл на мъжки пубертет “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР