Философията на преизчисление на пенсиите, предложена от служебното правителство, е

...
Философията на преизчисление на пенсиите, предложена от служебното правителство, е
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Средният процент за увеличение на пенсиите ще бъде 12,5%

" Философията на преизчисление на пенсиите, препоръчана от служебното държавно управление, е доста елементарна - съблюдаване на правилата на общественото обезпечаване и опазване на модела подобен, какъвто той е създаден още през 1999-2000 година " Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният министър на труда и обществената политика. Той разясни, че колкото по-голям е приходът, върху който сме се осигурявали, колкото по-дълъг е интервалът на обезпечаване, толкоз по-висока ще бъде пенсията, която ще получаваме.

" Затова предложихме да се усили коефициентът за застрахователен стаж, тъй че да може присъединяване в обезпечаването да бъде регистрирано и да носи доста по-голям приход, в сравнение с моделът, който се предлага за преизчисляване при средноосигурителен приход, тъй като лицата, които попаднат по този модел, няма да имат принос към него ", сподели Гълъб Донев.
 Гълъб Донев: Всички пенсии ще бъдат увеличени приблизително с 64 лева Гълъб Донев: Всички пенсии ще бъдат увеличени приблизително с 64 лева
" С новия коефициент се вадят от линията на беднотия над 120 000 пенсионери. Общо 2,08 млн., т.е. всички пенсионери, ще получат повишен...

Социалният министър изясни, че междинният % за страната ще бъде 12,5. Социалната пенсия ще нарасне с 14.3%, минималната пенсия ще нарасне с 13.3%, надлежно с по-малък % ще нарасне оптималната пенсия, която ще бъде лимитирана с таван до 1 500 лева С модела, който оферират, съвсем резервират размера на прехвърлянето от държавния бюджет към ДОО за тази и идната година.

Министър Донев увери, че няма да се усили дефицитът в Национален осигурителен институт, в случай че се съблюдават правилата, и по този метод ще се подсигурява непоклатимост на системата и последователно понижаване на нужния дял от държавния бюджет. " Не познавам персонално посочената за министър на труда и обществената политика, чувал съм за нея задочно работата ѝ в Българска академия на науките, сподели за номинираната от " ИТН " Теодора Пенева, изрази вяра всеки един от препоръчаните е експерт в своята област ", сподели служебният обществен министър.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР