Философията на преизчисление на пенсиите, предложена от служебното правителство, е

...
Философията на преизчисление на пенсиите, предложена от служебното правителство, е
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Средният процент за увеличение на пенсиите ще бъде 12.5%

Философията на преизчисление на пенсиите, препоръчана от служебното държавно управление, е доста елементарна - съблюдаване на правилата на общественото обезпечаване и опазване на модела подобен, какъвто той е създаден още през 1999-2000 година Това сподели в служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.

Той разясни, че колкото по-голям е приходът, върху който сме се осигурявали, колкото по-дълъг е интервалът на обезпечаване, толкоз по-висока ще бъде пенсията, която ще получаваме.

" Затова предложихме да се усили коефициентът за застрахователен стаж, тъй че да може присъединяване в обезпечаването да бъде регистрирано и да носи доста по-голям приход, в сравнение с моделът, който се предлага за преизчисляване при средноосигурителен приход, тъй като лицата, които попаднат по този модел, няма да имат принос към него ", сподели Гълъб Донев.

Социалният министър изясни, че междинният % за страната ще бъде 12.5. Социалната пенсия ще нарасне с 14.3%, минималната пенсия ще нарасне с 13.3%, надлежно с по-малък % ще нарасне оптималната пенсия, която ще бъде лимитирана с таван до 1 500 лева

С модела, който оферират, съвсем резервират размера на прехвърлянето от държавния бюджет към ДОО за тази и идната година.

Министър Донев увери, че няма да се усили дефицитът в Национален осигурителен институт, в случай че се съблюдават правилата, и по този метод ще се подсигурява непоклатимост на системата и последователно понижаване на нужния дял от държавния бюджет.

" Не познавам персонално посочената за министър на труда и обществената политика, чувал съм за нея задочно работата ѝ в Българска академия на науките, сподели за номинираната от " ИТН " Теодора Пенева, изрази вяра всеки един от препоръчаните е експерт в своята област ", сподели служебният обществен министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР