Философията на конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС,

...
Философията на конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Борисов: Ако назначат Митов, ще кажа, че ГЕРБ носи отговорност за външната политика

„ Философията на конституцията беше направена по този начин, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебното държавно управление. Нека бъдат общителни сътрудниците, да не се махат толкоз елементарно и да споделят, че нямат отговорност към това, което сътворихме. “ Това съобщи пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Когато гласувахме Конституцията, си говорехме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи “, съобщи още той.

„ В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отхвърли и Пеевски предложи Славов, какви са причините - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме “, уточни Борисов.

„ Движение за права и свободи и тогава и в този момент в никакъв случай не са взели участие и не са имали зам.-министри. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното. За това държавно управление носи отговорност Народното събрание “, акцентира той.

„ За защитата ГЕРБ носят отговорност, тъй като Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим отговорност “, уточни Борисов.

„ Съвестта ми е чиста, в случай че назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика “, съобщи някогашният министър председател.

За Кирил Вътев Борисов сподели, че има положителни връзки с него.

На 15 април служебният министър председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов. 

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

bTV научи, че координацията сред главата на държавното управление и министъра на външните работи по време на спора и ескалацията на напрежението сред Иран и Израел била сложна. Имало е усложнение и във връзка с координацията на българската позиция по отношение на офанзивата на Иран.

А през вчерашния ден стана ясно, че Главчев предлага още една лична промяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР