Философията на БСП е мерките да бъдат разпределени, така че

...
Философията на БСП е мерките да бъдат разпределени, така че
Коментари Харесай

Божанков: Предстои актуализация на пенсиите - като мащаб тя е безпрецедентна

Философията на Българска социалистическа партия е ограниченията да бъдат разпределени, тъй че да преминем през рецесията солидарно и дружно. Защото никой няма подозрение, че компликации има и никой не дава обещание, че с магическа пръчка те ще изчезнат. Мерките не анулират инфлацията и войната в Украйна, само че омекотяват техния резултат. Това сподели Явор Божанков от Българска социалистическа партия в „ Още от деня “.

„ Предстои актуализация на пенсиите - като мащаб тя е невиждана. Последната огромна актуализация на пенсии е имало през 2007-2008 година по времето на тройната коалиция. Сега пенсиите се усилват приблизително с 20%, като за над година интервал е над 56% растеж на пенсиите – нещо, което ГЕРБ за 12 година не са съумели да създадат в сходен мащаб, а в този момент се случва за няколко месеца “, счита той.

Божанков разяснява и антикризисните ограничения за фамилиите: „ Вдигаме от 4 500 лева на 6 000 лева данъчната основа, която не се полза “.

Той добави, че е значима и данъчната политика – понижаване на ставки на Данък добавена стойност за топлината и хляба.

По думите му е належащо да се наблюдава резултатът от ограниченията.

„ Наясно сме, че може да има хора, които да спекулират в тази обстановка и да има нелоялни практики. Затова през днешния ден вицепремиерът Нинова събра контролните органи в Министерството на стопанската система и разпореди непоколебим надзор и засилени инспекции от Комисия за отбрана на потребителите. След като приемем пакета с антикризисни ограничения би трябвало да подсигуряваме, че пазарът няма да се изкриви от нелоялни търговски практики и няма тези свръх запаси да отидат за облага на някого “, добави Божанков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР