Филмовата музика на Митко Щерев и златните хитове на Диана

...
Филмовата музика на Митко Щерев и златните хитове на Диана
Коментари Харесай

Душа камбана е новият концерт на театъра във Велико Търново

Филмовата музика на Митко Щерев и златните шлагери на " Диана Експрес " ще сервира на публиката екипът на Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов " във Велико Търново в своя нов концерт " Душа камбана ", научи ДУМА от Златина Димитрова. Обичаните мелодии и песни на генерации българи ще звучат в осъществяване на оркестъра на МДТ с диригент Георги Патриков. Заедно с тях на сцената ще излязат Митко Щерев и музикантите от именитата група отпред с вокалиста Илия Ангелов.
Премиерата на концерта " Душа камбана " е на 6 март от 19 ч. в огромната зала на великотърновския спектакъл.
" Това е първият ни взаимен креативен план с Митко Щерев и музикантите от групата. Надяваме се това да е следващият сполучлив концерт в репертоара на МДТ, с който още веднъж да зарадваме нашите фенове в цялата страна ", показа диригентът Георги Патриков.
Той изясни, че музикалната стратегия условно е разграничена на две елементи. Първата включва емблематична кино музика и други известни мелодии, които ще звучат в оригинал на Митко Щерев. Саундтраковете към филмите " Адаптация ", " Осъдени души " и " Скъпа моя, скъпи мой " са оркестрирани и приспособени за симфоничен оркестър и солистите на великотърновския спектакъл от музиканта в МДТ Аспарух Бойлов. Те ще бъдат изпълнени от Миряна Калушкова, Никола Иванов, Кристина Стоименова и Цветелин Илчев.
Всички най-популярни песни на " Диана Експрес " ще звучат във втората част на концерта. Заедно с оркестъра ще свирят Митко Щерев и музикантите Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев. В осъществяване на вокалиста Илия Ангелов публиката ще се наслаждения на шлагерите " Утре ", " Душа ", " Наследство ", " Усмивката " и други
Композиторът Митко Щерев е един от най-изявените български създатели на известна и кино музика. Той е създател, началник, главен композитор и повсеместен аранжор на рок група " Диана Експрес ", която тази година чества половин век на сцената. Музикалната му кариера стартира в оркестъра на именития Емил Димитров. През 1974 година основава " Диана Експрес ", като през идващите 10 години е обвързван напълно с нея. Автор е на шлагери на Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Найденов, Маргарита Хранова и други Негови песни са издавани на грамофонни плочи в Русия, Чехия, Германия, Франция, Нидерландия и Италия.
Митко Щерев е притежател на премията " Филмов композитор на столетието " на Съюза на филмовите дейци в България. Автор е на музиката за филмите " Дубльорът ", " Осъдени души ", " По хълмовете на времето ", " Човек от народа ", " Адаптация ", " Комбина ", " La Donna E Mobile ", " Вик за помощ ", " Скъпа моя, скъпи мой " и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР