Филмите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса",

...
Филмите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса",
Коментари Харесай

Мария Бакалова с номинация и за наградите на Гилдията на актьорите

Филмите "Петима от една кръв ", "Ма Рейни: Майката на блуса ", "Минари ", "Една нощ в Маями " и "Процесът против Чикаго 7 " са номинирани за водещата премия за най-хубав актьорски състав на Гилдията на актьорите, оповестиха Ройтерс и "Варайъти ", представени от Българска телеграфна агенция.

Призът за най-хубава актриса ще си оспорват Ейми Адамс за "Елегия Хилбили ", Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса ", Ванеса Кърби за "Да намериш още веднъж себе си ", Франсис Макдорманд за "Земя на номади " и Кери Мълиган за "Момиче с капацитет ".

Носителят на оценката за най-хубав артист ще бъде определен всред Риз Ахмед за "Без звуци в живота ", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса ", Антъни Хопкинс за "Бащата ", Гари Олдман за "Манк " и Стивън Юн за "Минари ".

Българката Мария Бакалова е с номинация за най-хубава актриса в поддържаща роля за осъществяването си в "Борат 2 ". Останалите претендентки за премията са Глен Клоуз за "Елегия Хилбили ", Оливия Колман за "Бащата ", Юн Ю-джун за "Минари " и Хелена Ценгел за "Новини от света ".

В категорията за най-хубав артист в поддържаща роля са номинирани Чадуик Боузман за "Петима от една кръв ", Саша Барън Коен за "Процесът против Чикаго 7 ", Даниел Калуя за "Юда и черният избавител ", Джаред Лето за "Малките елементи " и Лесли Одъм младши за "Една нощ в Маями ".

С номинации за най-хубав каскадьорски състав са филмите "Петима от една кръв ", "Мулан ", "Новини от света ", "Процесът против Чикаго 7 " и "Жената знамение 1984 ".

Номинациите оповестиха актьорите Лили Колинс и Давийд Дигс.

Наградите на актьорската колегия се считат за стабилен знак за триумф на "Оскар "-ите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и просвета.

Церемонията за премиите на Гилдията на актьорите беше пренасрочена от 14 март за 4 април, с цел да не съвпадне с шоуто за водещите музикални оценки "Грами ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР