Филми, спектакли и неформални разговори на тема Интимност и уязвимост

...
Филми, спектакли и неформални разговори на тема Интимност и уязвимост
Коментари Харесай

"Тайни приятели" показват как се владее изкуството на любовта

Филми, спектакли и неофициални диалози на тематика " Интимност и накърнимост " ще показват в столицата уредниците на тазгодишната самодейност " Музей на любовта ". В последния ден от програмата (на 29 декември) ще се състои прожекция в памет на грузинския режисьор Заза Урушадзе.

Инициативата е на идеята " Тайни другари ", която стартира през 2011 година Тогава група другари се събират, с цел да дискутират личните си разбирания за необяснимите неща в живота. Целта им е да създадат хората по-добри и великодушни към другите. През последните години самодейността се трансформира в селекция от събития, отдадени на тематиките за интимността, страха от обич и за загубата.

" " Музей на любовта " не е нито място, нито фестивал. Той се яви като една предколедна ценностна рамка, в която се нареждат разнообразни събития за да отворим тематиката за любовта. ", описа за " Дневник " Христо Христозов, един от уредниците на самодейността.

Акцентът в тазгодишната стратегия ще бъде неофициалният диалог към новото издание на книгата " Изкуството да обичаш " на психолога и мъдрец Ерих Фром на издателство " Сиела ", който ще се състои на 21 декември в " Кино Култура " от 16.30 ч.

 Афишът на пиесата
© "Музей на любовта "

Афишът на пиесата " Сцени от един фамилен живот "

В диалога ще се включат сексологът доктор Румен Бостанджиев, архиепископ Христо Писаров, поетът Марин Бодаков и философът Даниел Александров. За Христозов това е настолна книга, която се появява в прецизен миг от живота му. " Имаме да работим върху себе си доста повече, в сравнение с да чакаме сантименталната случайност или " верния " човек ", добави той.

Двете театрални представления в програмат са " Заешка дупка " на спектакъл 199 " Валентин Сойчев " под режисурата на Ивайло Христов, което ще се играе на 20 декември от 19.30 ч., и пиесата на Малък градски спектакъл " Зад канала " " Сцени от един фамилен живот ", чиито режисьор е Крис Шарков - на 21 декември от 19 ч. Те засягат въпроса за загубата и какви са следствията от нея в фамилните връзки.

" Не ме докосвай " е един от определените филми в програмата на самодейността. Главната героиня Лаура е 50-годишна англичанка, която не позволява да бъде докосвана и не разрешава на тялото си да изпитва наслаждение, само че желае да преодолее тези бариери. Това води до срещи с жиголо единствено акцентира казуса и с транссексуална терапевтка с деликатни способи, както и в класове по характерен тип йога, която работи с допиране на телата в търсене на тяхното вътрешно " аз ". Във кино лентата взе участие и българската актриса Ирмена Чичикова, а той може да бъде забелязан на 21 декември в Дома на киното.

Южнокорейската лента " Изпепеляване " е с 39 награди и 121 номинации на разнообразни фестивали. Нейната прожекция е на 22 декември в Дома на киното, а в нея се споделя за любовта сред младежи и за тайнствен мъж със необичайно занимание.

В памет на неотдавна умрелия грузински режисьор Заза Урушадзе ще бъде показан и филмът " Мандарини ", номиниран през 2015 година за премиите " Оскар " в категорията за най-хубав чуждоезичен филм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР