Филмът Áга на Милко Лазаров ще бъде разпространяван в САЩ,

...
Филмът Áга на Милко Лазаров ще бъде разпространяван в САЩ,
Коментари Харесай

"Áга" на Милко Лазаров тръгва по кината в САЩ

Филмът " Áга " на Милко Лазаров ще бъде популяризиран в Съединени американски щати, заяви във " Facebook " страницата си вестникът за рецензия, диспути и културни удоволствия " Култура ".

Прожекциите на кино лентата ще стартират с публична премиера на 4 септември във Film Forum в Ню Йорк. От 27 септември потегля и в Laemmle Royal в Лос Анджелис, след което ще последват и други градове. Разпространението е поето от Big World Pictures.

Миналата година прожекция на " Áга " закри " Берлинале ", с което стана първият български филм от 29 години насам, почетен с такава чест.

След това лентата завоюва близо 40 оценки от разнообразни интернационалните фестивали, измежду които за най-хубав филм в Кайро, на " Златна роза " във Варна, в Любляна и в Сараево. Той имаше разпространяване още в Австралия, Нова Зеландия, Китай, Полша, Швейцария, Франция и Германия.

" Áга " е копродукция сред България, Германия и Франция и е втори игрален филм на Милко Лазаров след първия " Отчуждения " от 2013 година, който бе селектиран във Венеция. Оператор на лентата е Калоян Божилов, а съсценарист е Симеон Венциславов.

" Áга " споделя за живота на ескимосите Нанук и Седна, които мечтаят да се съберат с щерка си Ага, избрала живота в града и загърбила традициите. Сюжетът е отдаден на метода, по който модерният свят трансформира взаимоотношенията сред хората. Главните функции във кино лентата извършват Феодосия Иванова, Михаил Апросимов и Галина Тихонова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР