Филмът, заснет в Пловдив е с участието на Симеон Алексиев,

...
Филмът, заснет в Пловдив е с участието на Симеон Алексиев,
Коментари Харесай

Стивън Люис Симпсън със световна премиера на „Ретроспект“


Филмът, сниман в Пловдив е с присъединяване на Симеон Алексиев, Стивън Люис Симпсън, Юлия Йорданова, Марк Фаулър, Иво Игнатов, Стефан Попов, Елена Кабасакалова, Венцеслав Димитров и други

Режисьорът с интернационална кариера Стивън Люис Симпсън живее и твори в България към този момент шест години и половина. Това е времето, в което режисьорът е в търсене на съвършената история, която да се развива в мястото, откраднало сърцето му – България. Резултатът е нов филм – едно любовно писмо за страната ни със заглавие „ Ретроспект “.  България се трансформира в любовта на фамозния режисьор, а тази магнетична връзка със страната ни доближава нови висоти с първият от общо двата кино лентата, които той написа тук. Игралният филм „ Ретроспект “ ще има своята международна премиера на София Филм Фест на 14 март  в „ КИНО ОДЕОН “, на 22 март в CINE GRAND PARK CENTER, на 23 март в CINEMA CITY SOFIA.

Пловдивската премиера е на 31 март от 18.30 ч. в „ Лъки Синема “, като  филмът ще закрие пловдивското издание на фестивала. „ Ретроспект “ потегля по киносалоните в страната от 3 май.

Най-голямата изненада за Стивън Люис Симпсън при основаването на кино лентата е, че не му се постанова да притегля нито един артист отвън град Пловдив.

„ Бях учуден от гения, който открих в Пловдив, и съм доста горделив, че съумях да събера тази прелестна група на снимачната площадка и екрана„, споделя Симпсън.

Историята се развива към някогашен действен сътрудник, уверен, че чужденец, който е негов комшия, е виновен за изгубването на задграничен странник в страната. Всичко става още по-сложно, когато неговата пра-племенница стартира да се среща с него.

В актуалната история взе участие обичаният пловдивски артист Симеон Алексиев, който има съвсем 50-годишен опит и към 50 кино лентата в историята си, а в „ Ретроспект “ играе Стоян.

„ Изпълнението му е най-изумителното в кариерата ми и той е най-хубавият артист, с който в миналото съм работил “, споделя Симпсън, който написа още една основна роля, като постоянно е имал поради тя да бъде изиграна от Юлия Йорданова (Керана).

„ Запознах се с Юлия преди да сътвори групата си „ Керана и Космонавтите “, гледах първите ѝ осъществявания с тях. През всичките си години във филмовия бизнес, огромна част от които живях в Холивуд, в никакъв случай не съм срещал човек, за който незабавно да съм считал, че може да стане звезда. Нейното театрално наличие с групата ѝ, както и присъединяване ѝ в „ Евита “ и забележителното ѝ дебютно осъществяване на основна роля във кино лентата „ Ретроспект “ потвърдиха, че този ми инстинкт е правилен. Ако е дисциплинирана, тя може да развие кариерата си на всички места по света, където пожелае.  Това е първият филм на Юлия и тя е извънреден гений. Още от първата сцена, в която двамата са дружно (Симеон и Юлия), те си паснаха толкоз красиво и сред тях се сътвори мигновена екранна връзка, която надмина всичко, което си представях “, споделя режисьорът.

За него не било изненада, че третият основен артист също живее в Пловдив по този начин, както самият Симпсън играе чужденец, трансформирал града в собствен дом. Чуждестранните персонажи, измежду които са пасажер от Филипините и австралиец, изигран от Марк Фаулър от Държавна опера Пловдив също живеят в града под тепетата.

„ Използвах доста от личния си опит в този град като част от вдъхновението за историята, тъй че това беше естествена роля за мен “.

Любопитно е, че театрите в Пловдив са добре показани във кино лентата. Главният артист Симеон Алексиев е деец в трупата на превъзходния Драматичен спектакъл –  Пловдив, а към него се причисляват сътрудниците му Елена Кабасакалова и Стефан Попов. Основателят на спектакъл „ Хенд “ Иво Игнатов (Кени) играе четвъртата основна роля във кино лентата, неговата партньорка в театъра Здравка Христозова също има роля. Представител на Кукления спектакъл във кино лентата е Венцеслав Димитров.



Така основаването на продукцията се трансформира в празник на локалните гении пред екрана, само че и зад камерата. Тъй като в Пловдив няма кино екипи, Стивън се обръща към Николай Николов и неговата продуцентска компания Vreat Studios в Пловдив. В негово лице, той намира превъзходен и благонадежден помощник, който дава членове на продуцентския си екип, с цел да оказват помощ за снимането на продукцията. Цялото съоръжение и оборудванията за постпродукцията са благосъстоятелност на Симпсън, за това и филмът е първият, който ще бъде пуснат в цялата страна и в интернационален мащаб, промотиран като напълно българска продукция.

За една от „ основните звезди “ на кино лентата, Стивън Люис Симпсън  определя неговото главно място – една остаряла къща в Стария град на Пловдив. Симпсън поставя изключителни старания, с цел да обезпечи идеалното място, по тази причина той я купува. И в този момент, когато фотосите са завършили, той ремонтира постройката, с концепцията тя да стане база на продуцентската и дистрибуторската активност на неговата кино компания.

Стивън се пробва да помогне и в развиването на опита на локалните режисьори и гении, до момента е поканил някои локални млади режисьори да се срещнат с процеса на снимане, което е скъп опит за тях. Любознателните могат да се свържат със Стивън Люис Симпсън посредством Facebook страницата на  Retrospect – Movie Page или Инстаграм страница – retrospect.movie и да се допрян до магията на снимането.

Звездите на кино лентата ще участват на министър председателите на 14-ти в София и на 31-ви в Пловдив!

Билетите в Пловдив са в продажба на уеб страницата и на касата на Кино Лъки Синема

https://kinolucky.com/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР